Renault Clio: Hulp met distrubutie Clio 2 ph2 1.5 dci uit 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5dci

Hallo mensen,

Ik ben bezig met het vervangen van een cylinderkop.
Nu moet ik dus het wiel van de distrubitie vast gaan zetten om alles op tijd te laten staan zodat de zuigers op de middenstand staan zodat ik de kop eraf kan halen.
Ik heb een handboek in het engels en daar staat het niet duidelijk in.
Er zit een klein gaatje in het wiel en een gaatje aan het blok.
Als het goed is moet ik het wiel met de klok mee draaien en dan een boutje in het gaatje vast draaien in het blok zodat het wiel niet meer kan draaien.
Is er misschien iemand die dat kan bevestigen of dat goed is of dat het anders moet en evt hoe.
Als ik dit verkeerd doe dan kan ik er straks een ander blok in hangen en das niet echt de bedoeling. ^^
Alvast bedankt voor de hulp.

Groeten Edwin

Edwinclio2

Geplaatst door Edwinclio2 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

De student (0), 13 jaar geleden

Het kleine gaatje in poelie is voor het aftrekken van de poelie.Naast de peilstokbuis onderaan motor kunt ge een torx bout verwijderen.Hier steekt ge een boor(8-10 mm)die dan ingrijpt in de krukas(BDP).NIET GEBRUIKEN VOOR LOSDRAAIEN POELIE ! Er zullen wel merktens op pomp en nokkenas staan die ergens matchen.Een beetje L of R en de boor schiet op haar plaats.Als ge de kop plaatst ,de pistons wat laten zakken (min 2 cm).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.