Renault Clio: Ik blijf een behoorlijke lekspanning hooden.

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 ?

De auto wou smorgens niet starten en ik dacht aan problemen met de accu.dus startkabels er op.
HIJ DRAAIDE EVEN EN VIEL STIL, TOEN KLIKTE DE STARTMOTOR ALEEN NOG MAAR. DE ACCU WORDT HEET.Als ik bij de accu een zwarte draad los maak is de cortsluiting weg.Deze draad gaat het dashboard in en vertakt in 3 rode draden.
Mijn vraag kan het de start motor of dynamo zijn of iets anders.
Waar moet ik zoeken?
Het is een clio automaat.

rien9786

Geplaatst door rien9786 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Alex218 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hmm.. een zwarte draad die verandert in 3 rode draden. Ik weet dat bij dit type clio wel 3 rode draden naar het contactslot gaan.

Redelijk snelle manier om vast te stellen in wel deelgebied de storing ligt is de stroom te meten en dan 1 voor 1 de zekeringen er even uithalen. Bij de zekering waar de lekstroom verdwijnt is dus je probleem.

Ik zou ook niet opkijken als je startmotor de geest gegeven heeft. Die zijn niet extreem sterk en zijn op latere modellen ook vervangen door een versie met overbrenging. Kijk eens of je er zo een kan vinden desnoods.

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

bij een flinke stroomafname is het niet vreemd dat de accu heet wordt. Er vinden daar dan heel veel chemische reactie plaats en dat geeft warmte. Sjaak

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

sjaak, ik heb nog nooit een accu gehad die van ALLEEN overstarten heet wordt ( merkbaar dan), hier is duidelijk meer aan de hand, ik zit zelf te denken aan interne kortsluiting in de accu.

Groeten Marcel

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

@Marcel :hoeft niet perse, als je een langere tijd veel stroom afneemt kan het ook. (denk in eerste instantie aan de startmotor die kortsluiting heeft) Maar Marcel, je kunt gelijk hebben dat het de accu zelf is. Sjaak

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

klopt sjaak, maar deze jongen gaf dus aan dat hij na het overtstarten en afslaan merkte dat de accu warm werd, dat dit enkel hierdoor komt lijkt mij onwaarschijnlijk, er moet dus meer aan de hand zijn.
groeten Marcel

Alex218 (0) PRO, 17 jaar geleden

dan dus maar een tripje naar een tripje naar de auto elektraboer adviseren mannen?? Kan je de auto wel aanduwen/-trekken?

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik zou eerst de accu eruitnemen, en laten testen bij een accuboer, indien deze kapot is kun je aantrekken/duwen wel vergeten, op het moment dat de startkabels loskomen, valt de spanning dusdanig weg door de kortsluiting, dat de boordelectronica ermee zal ophouden, de accu losnemen en dan aantrekken raad ik je niet aan, dit kan je het motormanagement kosten.

Succes Marcel

rien9786 (0), 17 jaar geleden

Iedereen alvast bedankt voor de reactie.
Ik heb wel de accu vervangen en de rood witte draden waar van er ook een naar het contact slot ging voor de richtingaanwijzers en raam bediening.
Het waren allemaal plus draden voor verlichting ed.
Aleen aantrekken gaat niet het is een automaat.
Ik hoop dat de oorzaak cortsluiting in de accu was. kan dat?

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

dat kan zeker, een accu keeft ook niet het eeuwige leven, de separatoren tussen de kathodes en annodes( oei) Scheidingsplaten tussen plus en minplaten, kunnen afbrokkelen, waardoor inwendige kortsluiting kan ontstaan.

Start hij nu dan weer ????

Groeten Marcel

rien9786 (0), 17 jaar geleden

Bests Marcel,
Op het moment doet hij het weer goed.
Ben er wel ongeveer een dag mee bezig geweest.

Allemaal bedankt NAMENS MIJ EN MIJN NICHT.

rien9786 (0), 17 jaar geleden

Bests Marcel,
Op het moment doet hij het weer goed.
Ben er wel ongeveer een dag mee bezig geweest.

Allemaal bedankt NAMENS MIJ EN MIJN NICHT.

Alex218 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kijk, weer een tevreden klant. :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.