Renault Twingo: In stilstaande positie loopt toerental omhoog en omlaag

Bouwjaar: 1995, Motorcode: c3

Hoi

Ik heb sinds kort het volgende probleem

Als ik de auto start blijft het toerental omhoog en omlaag schieten. Ook tijdens het rijden heeft die dit probleem. Het benzineverbruik is extreem hoog te noemen. De bougiekabels, de bougies en de stappenmotor heb ik vervangen maar dit heeft niet tot verbetering gezorgt. De verdelerkap en rotor zijn ook al kort geleden vervangen. Het enige wat mij nog voor de hand ligt is de lambdasensor te vervangen. Heeft iemand mischien nog een andere optie. Misschien dat iemand mij kan helpen.

Mvg Don

don1

Geplaatst door don1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Probeer eerst je gasklephuis eens te reiningen voordat je alles gaat vervangen. Ik denk dat je dan al een eindje ben

don1 (0), 14 jaar geleden

Hebben we ook al geprobeerd. Gisteren nog een andere mapsensor geprobeerd en de tempmeters gecontroleerd hier lag het ook niet aan. Gelukkig kon ik de onderdelen uitproberen zonder aan te schaffen.

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Zijn er geen luchtaanzuigen slangen gescheurd, of andere slangen?

don1 (0), 14 jaar geleden

Bas sorry voor de late reactie.

Het probleem is verholpen. het was een vacuümprobleem iets boven de lambdasonde. hier moest een metalen ring vervangen worden.Deze was gebroken. Het probleem bleef echter terugkomen daar iemand een slangetje op iets verkeerds had aangesloten, waardoor we alles weer opnieuw konden na lopen. Bedankt voor de tips.

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor je feedback:)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.