Renault Twingo: Distributieriem geknapt onder het rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,2

Afgelopen week hoorde ik een raar geluid aan mijn auto, ik ben toen meteen naar de garage gegaan om te laten checken wat dit zou kunnen zijn. Ik dacht zelf iets aan de banden omdat hoe harder ik ging rijden des te sneller hoorde ik het geluid. De monteur ging rijden met mijn auto en trok de conclusie dat het iets met een lager uit de versnellingsbak moest zijn omdat als je de koppeling in trapte dan was ook het geluid weg. Een afspraak voor de dag erna gemaakt maar die mocht ik helaas niet meer halen!! De dag erna reed ik met mijn Twingo en ik was net de bocht om...toen ik hem in de 3 wilde schakelen en gas bij wou geven ging dat niet ...hij gaf geen gas meer bij!! Ik ben toen meteen de bocht om gegaan om de auto uit te laten rollen. Ik heb nog geprobeerd om hem te starten maar hij pakte niet meer...Heb toen de anwb laten komen en die vertelde me dat de distributieriem gesprongen was!! Nu is mijn vraag... heeft iemand enig idee of er veel beschadigd zou zijn in de motor?? Heb geen knal of hard geluid gehoord toen ie geknapt is...hij gaf het gewoon op...ik reed op dat moment misschien rond de 40...harder niet!! Hij heeft een 1,2 motor er in zitten.

Mvg sweet-tygertje

sweet-tygertje

Geplaatst door sweet-tygertje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Ernstige schade waarschijnlijk niet, hoogstens een paar kleppen krom.

Toch gauw totaal 700,- / 800,- schade.......

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.