Renault Scenic: Inbouwen Car-kit, hoe demonteer ik (stukje van) het dashboard?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik probeer mijn oude (siemens) carkit in mijn splinternieuwe Scenic in te bouwen. Het lukt mij wel om de radio te verwijderen (met een beugeltje van een oude Philips radio) en daaronder is een mooi plekje om de elektronica van de car-kit weg te stoppen. Helaas zitten alle plastic delen zo strak tegen elkaar dat ik nergens de kabel naar de telefoon (met stekker) tussendoor kan wurmen.

Het dashboard uit elkaar halen is me nog niet gelukt, ik zie zowiezo maar erg weinig schroeven zitten. En voorzichtig trekken aan e.e.a. heeft mij nog geen duidelijkheid gebracht.

Ik wil graag de telefoon direct rechts naast de radio plaatsen, het luidsprekertje zou mooi achter het roostertje in de console onder de pook kunnen (volgens mij nergens voor gebruikt).

Wie kan me een goed idee aan de hand doen hoe ik delen kan demonteren zonder iets kapot te maken.

Ik zie op de connector van de radio 1 ongebruikt pennetje, ik neem aan dat dit de mute aansluiting is? Kan iemand dit bevestigen?

JAM001

Geplaatst door JAM001 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

limp (0) PRO, 16 jaar geleden

aansluiting 1 of 3 is de mute
en je kunt de schakel tunnel met twee schroefjes demonteren
er zitten nog wel 2 doppen onder bij de pedalen en onder het daschboardkastje
verder kun je de schroeven van het midden paneel ( 2 STUKS) VERWIJDEREN EN DAN HET HELE ELEMENT NAAR VOREN TREKKEN) Deze zitten op de zelfde hoogte als die van de tunnel dan kun je er zo bij
ik hoor het wel
groeten limp

JAM001 (0), 16 jaar geleden

Limp, bedankt voor je beschrijving. Ik heb een poging gedaan....

De schroefjes bij de pedalen en aan de bestuurderskant achter een klepje losgemaakt -> OK, nu kan ik de plastic delen een beetje bewegen.

Dan de midden console, je schrijft "je kunt de schakel tunnel met twee schroefjes demonteren", maar waar zitten deze dan? en hoe kom ik er bij?

In een poging het midden paneel naar voren te trekken merk ik dat deze helemaal bovenin vast zit (de 2 schroefjes neem ik aan) hoe nu verder? Ik ben bang dat ik iets kapot maak als ik er nog harder aan ga trekken...

Nog maar even zonder hands-free dus.

limp (0) PRO, 16 jaar geleden

boven deksel er af halen (waar de schakelaars van de alarm verl en cv toets zit ) kun je naar boven halen zonder schroeven
dan kijk je op 4 schroeven recht voor uit de buitendste 2 zijn voor het midden console en de binnenste voor het airco bedienings paneel oja er zit er ook nog een in het midden bij de versnellings handel
als dit er uit is kan het hele spul naar voren gehaald worden
maar eerst het deksel bij de pook optillen bij de rand
sorry ik was niet duidelijk genoeg
probeer maar het moet met een kleine kracht gaan anders trek je het kapot

groeten limp

JAM001 (0), 16 jaar geleden

Dom van mij.. zoek alles af, zit op de kop onderin de auto te klooien en de oplossing is zooo simpel.

Dank Limp, met deze informatie gaat het zeker lukken. Helaas heb ik met al m'n getrek aan de console een plasitic blokje kapot gemaakt (los ik wel op).

Groet,
Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.