Renault Laguna: Inbouwen mistlampen

Bouwjaar: 1994

Ik heb de originele renault lampen en de originele stuurschakelaar. Er moet neem ik aan nog een relais tussen.
Ik neem aan dat dit soort opties voorbedraad is, dus waar steek ik dat relais in en waar prik ik onder de motorkap de lampen in ? Het Olyslager boek is hier niet erg duidelijk over...

mickwick

Geplaatst door mickwick (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 19 jaar geleden

er ligt geen standaard bedrading je moet een montage set kopen incl bedrading en relai

mickwick (0), 19 jaar geleden

De bedrading kopen die onder de motorkap in een reeds aanwezige stekker gestopt wordt en aan de lampen. Een relais daarbij (gewoon zo'n standaard aan/uit ding met 4 pootjes) wat onder het dashbord in een reeds aanwezige relais-stekkerplaat gestoken moet worden. In die plaat zijn echter zo'n 10 posities waar een relais in kan. Momenteel zitten daar het relais van de richtingaanwijzers, ruitenwisserinterval voor en ruitenwisserinterval achter in. Het grootste deel is dus wel degelijk voorbedraad (kan ook haast niet anders). Blijft mijn vraag in welke positie op die plaat het relais moet worden gestoken. Ik ga dat gewoon proberen. Relais er in, schakelaar aan en luisteren op er iets klikt. Moet lukken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.