Renault Laguna 18i: Niet aanslaan op benzine na lange rit

Bouwjaar: 1997

Hallo, Misschien heeft iemand een oplossing.
Als ik met mijn laguna een lange rit maak, dan wil hij soms de volgende dag niet meer op benzine starten .Als ik hem dan laat aantrekken dan loopt ie na 3 slagen. maar met gewoon starten met volle accu slaat ie gewoon niet an, tot dat de accu leeg is. Er zit een G3 lpg instalatie in en heel af en toe heb ik daar backfire mee in de inlaat, zodat de luchfilterhuis er af knalt, kwestie van er weer op zetten en dan loopt ie weer goed op gas.

Wat kan hier de oorzaak van zijn?

patjuh8422

Geplaatst door patjuh8422 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

Laat gerust iest aan die backfire doen.Het komt bij een gas auto veel voor.meestal is het een kwestie van kleppen stellen.Dit komt doordat de klepzitting harder slijten op gas omdat het een schrale brandstof is. Maar je kunt er een serieus probleen door krijgen.E n dan moet je maar hopen dat je lid bent van de wegenwacht

succes

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Welk merk gassysteem zit in je Laguna?

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Heb ik ook 2 keer gehad (backfire), de 1e keer was dit heel simpel op te lossen door bougies en kabels te vervangen, de 2e keer was een van de bobines kapot. Simpel vervangen en klaar!
Backfire is een kwalijke zaak voor de motor, laat er iets aan doen.
Rob.

patjuh8422 (0), 19 jaar geleden

okee bedankt voor jullie reacties.

Is kleppen stellen makkelijk zelf te doen? of een dure aangelegheid bij de garage. ik kan gewoon wel kleppen stellen met voelermaatjes, kan dat ook bij deze ? er zit een vialle G3 in.

mvg

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

je moet speciaal gereedschap hebben omde stoter naar beneden te drukken

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Je kan ook de de nok naar beneden draaien en dan een lasdraadje tussen de klep en zitting plaatsen en dan de nok wegdraaien

patjuh8422 (0), 19 jaar geleden

Okee, Maar zou het niet een accu probleem kunnen zijn? hij is wel vol maar misschien niet krachtig genoeg, hij liet me vanmorgen weer staan tijdens gewoon starten. toen even aangeduwd, 2 slagen en hij liep. op benzine dus, want tijdens het starten kan ik niet overschakelen naar gas.
Ook tijdens het rijden daarna stotterd en hoterd hij geen enkele keer.

moeilijk..

patjuh8422 (0), 19 jaar geleden

Ik heb het al ontdekt. het is de bdp sensor op de versnellingsbak, het stekkertje die daar op zit wil nog wel eens los gaan en geeft dan storing. hij wou weer niet aanslaan en toen een stroboscoop op de bougies gezet en zag dat er geen vonk was. renault gebeldt en probleem voorgelegt, zij dat het wel die sensor kon zijn, ik frunnikken aan de sensor, en starten en lopen daarna. dus mensen steek er wat van op.
mvg en bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.