Renault Clio: Inhouden bij acceleren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci 80 pk

Hallo, Bij mijn clio 1.5 dci 80 pk (150 dkm) met airco doet het volgende probleem zich voor. Als ik wil accelereren bij b.v. 120 km/h naar 130 km/h houd de motor in, hij versneld dus niet meteen, soms duurt dit enkele seconden en dan schiet hij wel vooruit en soms moet ik dus gewoon terug naar z'n vierde versnelling en dan pakt hij wel op. Dit gebeurd ook wel bij anderen snelheden als b.v. 30 of 80 km/h. Het brandstoffilter is 3 jaar geleden (35 dkm) vervangen. En vier maanden geleden lucht filter,interrieurfilter,motorolie + filter.
Heeft iemand een idee wat dit kan zijn??

Chrisdci

Geplaatst door Chrisdci (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hobbysmurf (0) PRO, 14 jaar geleden

egr klep controleren

Chrisdci (0), 14 jaar geleden

Hobbysmurf Bedankt. Dat was een goede tip. Ik heb de heleboel los gehaald en wat een roet en vette koolaanslag, heb de hele alu-behuising schoon gemaakt met benzine. Het leek wel bitumen. éénderde van de doorlaat was zeker verstopt/vernauwt. Inclusief het rvs pijpje. Hij deed enkel effe moeilijk starten, tot twee keer aan toe, maar pakte daarna mooi op. Proefrit gemaakt natuurlijk, en hij trekt weer goed, loopt weer als een zonnetje. Bedankt!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.