Renault Laguna: inhouden van de motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 dCi

motor hield vandaag in toen ik 120km/h reed. reageerde niet meer op gaspedaal en viel terug tot 80 kmh. toen pikte de motor weer op. na een aantal secondes lichtte het oranje lampje op en melding: controleer inspuiting.
telkens weer bij rond de 120kmh terugval naar ca. 80 en zo bij eigen garage aangekomen.
uitgelezen met melding: controleer laaddruksensor en/of laaddrukregeling. foutmelding gereset (via universele uitleesapparatuur).
daarna gereden en ook al bij 80kmh inhouden en terugvallen naar 50 kmh. toen in overleg met verkoper naar de officiele dealer gebracht. daar weer uitgelezen en er zat een batterij aan foutmeldingen in het systeem, maar de inspuiting stond op groen. alles gereset en weer gereden. altijd nog hetzelfde probleem. nu op toeren gelet en rond de 2700 rpm valt de motor stil. rond de 1000 rpm pikt ie m weer op. dealer heeft me toen naar huis gebracht en dealer heeft daarna er zelf mee gereden met uitleesapparatuur eraan. weet niet wat de foutmeldingen tijdens het rijden zijn geweest en of die er Úberhaupt zijn geweest. rond 1700h beldde ze met de mededeling dat ze geen stap verder zijn gekomen in de diagnose en ze gaan maandag er verder mee. Toen ik vroeg in welke hoek ze gaan zoeken zeiden ze: turbo en alle alle slangen controleren op scheurtjes.

hebben jullie evt nog input wat ik de dealer kan meegeven?

turbo_rob

Geplaatst door turbo_rob (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

turbo_rob (0), 14 jaar geleden

Niemand?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Indien er weer storingen instaan,kom je met wissen ook niet ver..hier zal dan ook naar gekeken moeten worden.

turbo_rob (0), 14 jaar geleden

dealer heeft contact opgenomen met renault nederland. morgen komt onderdeel binnen die het probleem veroorzaakt (hoen ze). schijnt een bekende kwaal te zijn voor een bepaalde serie. je raad nooit welk onderdeel (je moet een common rail specialist zijn om te gissen)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.