Renault Laguna: Insouitstoring en 1minuut volle toeren daarna olie peil te laag

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Goedemorgen wil graag vanjullie advies omtrent mijn storing aan de auto
Ik heb een renault diesel 1,9 dci. Nu reed ik vanuit emmen naar oosterhout en zag in de file dat er even zwarte rook uit me uitlaat kwam . Daarna in spuitstoring op display de auto begon toeren te maken dus auto op vluchtstrook.Auto kon niet uitgezet worden en heeft ongeveer 1,5 minuut doorgedraait met max toerental.Ging bijna denken dat hij ging ontploffen .Na 1,5 min ging auto uit en gaf hij aan geen storing meer aan maar wel olielaag .Auto 250 meter verder maar weggezet en auto laten takkelen omdat ik niet meer durfde te rijen heb ook geen olie bijgevoegd omdat ik dan misschien wederom dit probleem kon krijgen .Auto is getakeld en gaat maandag naar garage .Kan dit een defecte turbo zijn of iets anders wil graag jullie mening advies

bij voorbaat dank

corne
brentjens

corne Brentjens

Geplaatst door corne Brentjens (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cliodennis (0), 16 jaar geleden

Dat zal de turbo wel zijn.
Hopelijk heeft het opholgeslagen zijn van je motor geen verdere gevolg schade aan zuiger e.d.

Michielrc7825 (0) PRO, 16 jaar geleden

hallo,

zo te horen is de motor op hol geslagen, dwz: hij heeft de olie als brandstof gebruikt.
jammer genoeg heb je de motor niet uit kunnen krijgen, dit had de schade mischien kunnen beperken. Laat je garage een goede controle uitvoeren, zal inderdaad een turbo kunnen zijn, maar ik vrees dat er nu meer schade is aan het motorblok.
groeten michiel.

erikvw (0), 16 jaar geleden

dat zalvast een kapote turbo zijn en vergeet niet na vervangen ook de interkoeler schoonte spoelen want daar blijft vaak olie in staan hen je straks kans dat hij weer ophool slaat na monteren nieuwe turbo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.