Renault Laguna: Koelprobleem Laguna 1.8 '96

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Bij deze Laguna loopt de watertemperatuur bij stilstaan, bijvoorbeeld bij een verkeerslicht, heel snel op tot tegen het rode vlakje van de meter. De ventilator slaat vervolgens aan, waarna de temperatuur weer iets zakt (bij een buitentemperatuur van 20 ºC!). Het expansievat sist bij warme motor. De thermostaat is al vervangen, evenals de radiateur. Recent is de koelventilator kapot geweest...

Ik vermoedt dat de koppakking lek is. Waaraan kan ik een lekke koppakking verder nog herkennen? Of hoort bovenstaand temperatuurgedrag bij deze auto?

Geplaatst door

Michel4 (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Misschien onbenullig maar is de nieuwe ventilator wel goed aangesloten en draait hij niet de verkeerde kant op.Omdat je er alleen last van hebt als je stilstaat,lijkt me het een luchtprobleem.

skybolt 0

16 jaar

zit de thermostaat er wel goed in, kan soms omgedraaid worden in het huis.

teunissen 0

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.