Renault Megane: inspuiting controleren

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik zit met het volgende probleem met mijn renault megane uit 2005:

Sinds begin januari 2011 krijgt ik soms een melding in mijn auto: inspuiting controleren.
Voor deze melding schokt de auto en houdt de auto in terwijl ik wil optrekken. Wanneer ik de auto stilzet en uitzet, rijdt de auto hierna weer prima. Ik kan weer goed optrekken zonder dan hij inhoudt bij het optrekken. Het probleem doet zich voornamelijk voor tijdens de spits en drukte op de weg wanneer er veel geschakeld moet worden.

Tussen januari en nu is de smoorklephuis 2 keer schoongemaakt. De laatste keer op 10 februari.

Wat kan de oorzaak van dit probleem zijn?
Wie heeft dit probleem al een keer eerder gehad?
Wat zijn de oplossingen?

De garage zegt dat de stekker van de smoorklephuis moet worden vervangen, wanneer dit niet helpt de gehele computer van de auto (€1000)...Slik!
Dit laatste betwijfel ik, want wanneer het een computer probleem is dan zou het probleem eerder terug moeten komen. Het heeft een maand geduurd.

groet, Nico

nicorazzi

Geplaatst door nicorazzi (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Het kan van alles zijn. Zonder de exacte uitgelezen foutcode(s) (liefst compleet met nummer) is er hier van daan niets van te zeggen.

nicorazzi (0), 13 jaar geleden

De codes heb ik niet. Ik weet dat de code aangaf dat er smoorklephuis probleem was (vervuild?)

Ik zal thuis eens kijken op de factuur of deze codes vermeld zijn.

sgm (0), 13 jaar geleden

De klachten lijken erg op die met mijn vorige auto, een Laguna 1.8 uit 2002. Die ging in noodloop bij hoge buitentemperatuur. Uiteindelijk bleek dat inderdaad de inspuitcomputer te zijn. Meldingen wezen ook op smoorklephuis. Van deze auto heb ik wel geleerd dat als er problemen zijn met de bobines, de elektronica van de hele auto gestoord kan raken. Zelf de climate control deed raar door de slechte penbobines.

nicorazzi (0), 13 jaar geleden

Werd bij jou de inspuitcomputer vervangen? Zo ja, Wat waren de kosten?

Of werden de bobines alleen vervangen? Zo ja, wat waren de kosten? Ik heb al eerder gelezen dat de bobines veel invloed kunnen hebben op het functioneren van de auto.

sgm (0), 13 jaar geleden

De inspuitcomputer vervangen kwam in totaal wel richting die 1000 euro. Bobines ergens tussen de 250 en 300 euro inclusief vervangen en onderzoek werk. Ik moet er wel bij zeggen dat mijn auto op LPG liep. Dan is de ontsteking kritischer dan bij benzine. Dus ik durf niet te zeggen of het bij jouw auto van belang is.
Mijn tip is om eens een andere garage naar je auto te laten kijken. Twee weten meer dan 1 en als ze tot dezelfde conclusie komen, voelt de beslissing om een dure vervanging te doen ook een stuk beter. Probeer ook afspraken te maken over het risico dat de dure reparatie niet helpt.

nicorazzi (0), 13 jaar geleden

Ik zal eens kijken wat een andere renault dealer zegt over mijn autoprobleem. Tot nu toe bedankt Bas.

Als anderen nog suggesties en analyses hebben, ze zijn welkom!

mvg, nico

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.