Renault Scenic: inspuiting controleren, melding

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Heren, ik krijg meteen na het starten de melding inspuiting controleren. deze melding blijft constant. Heel soms komt de melding niet. Ik merk helemaal niets aan de auto. Ook niet bij optrekken, geen rook, enz. Graag jullie reactie.

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

jan T (10) PRO, 9 jaar geleden

toch verstandig om het storinggeheugen uittelaten lezen zodat je weet wat daar in staat en of het nodig is om verder onderzoek telaten uitvoeren.

groetjes jan.

teunissen (0), 9 jaar geleden

hoogstwaarschijnlijk slechte gloeibougie.

nihuni00 (0), 9 jaar geleden

Dank je, lijkt mij ook het meest waarschijnlijke, omdat de melding soms wegblijft. Soms is het om en om. Starten melding, opnieuw starten en geen melding. Sinds vandaag steeds melding. Zal even langs de garage gaan. Ik neem aan dat het geen kwaad kan en hoef ik geen superhaast te maken ?

nihuni00 (0), 9 jaar geleden

Volgens de garage is het niets om me druk over te maken. Waarschijnlijk een sensor die niet helemaal lekker is. We hebben afgesproken dat als de melding altijd blijft , om dan aktie te ondernemen.

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Domme garage.
Ik denk dat je beter naar een ander kunt gaan, die er wel verstand van heeft.

kaleido 1 (1620) PRO, 9 jaar geleden

Laat hem maar bij de dealer uit lezen , weet je voor 25 euro waar je aan toe bent , en waarschijnlijk herkennen ze het al bij voorbaat.

nihuni00 (0), 9 jaar geleden

Heren, ik was even langs mijn eigen garage geweest. Deze mensen zijn voormalig renault mensen, waarvan er een chefmonteur was bij een renault dealer. Vandaar dat ik gerust gesteld was met hun reactie op mijn vraag. Natuurlijk kan ik vragen om hem toch te laten uitlezen.

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Ze zullen wel niet voor niets "voormalig" Renault zijn.
Maar goed, als je het risico op ernstige gevolg schades wilt nemen, ga je gang.

nihuni00 (0), 9 jaar geleden

Zo is het niet bedoeld. Ik zal vragen hem te laten uitlezen.

nihuni00 (0), 8 jaar geleden

Nu ik constant de melding heb inspuiting controleren en ook constant het servicelampje brandt, heb ik hem uit laten lezen bij mijn garage. Ze zeggen dus gloeibougies vervangen. Her gekke is dat ik nog geen enkele keer startproblemen gehad heb , ook niet toen er nachtvorst was. Ook geen inhouden of rook enz. helemaal niets, alleen de meldingen. Vinden jullie dat ik dan de gloeistiften dan maar moet laten vervangen en het probleem dan is opgelost ? Kan het kwaad om door te rijden zo ?

Heino4267 (225), 8 jaar geleden

Waarom meet je niet wat er aan de hand is?
Of de gloeibougies spanning krijgen kan je gewoon meten en de inwendige weerstand per gloeibougie is ook eenvoudig te meten zonder ze te verwijderen.

teunissen (0), 8 jaar geleden

Als het de gloeibougie"s het zijn , de ervaring die ik heb krijg je dat alarm maar één keer en dat is bij de eerste start in de ochtend.
Later als de wagen dan warm is blijft het weg bij een start.
En ze hoeven niet allemaal slecht te zijn.
Je moet inderdaad de inwendige weerstand meten van de bougie of de hoeveelheid stroom die hij afneemt.
Als het de gloeibougie"s zijn , is het verder geen probleem om er mee door te rijden.

nihuni00 (0), 8 jaar geleden

Heren, ik wou nog even vermelden dat ik de gloeibougies onlangs verwisseld heb. Dit ging gelukkig heel gemakkelijk. De melding is dus ook meteen weg nu. Hartelijk dank voor het meedenken. Er is een volgend probleem, ik zal hiervoor een nieuw topic openen. gr. Rien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.