Renault Laguna: instrument paneel

Bouwjaar: 2001

Heb een nieuwe transistor aan gebracht (bcp53) maar het is nog niet goed. bij een koud intereur is alle aanwijzing nog weg of knipperen.Pas als het warmer wordt komt alles terug maar geeft alles +/- 90 % aan van wat het aan moet wijzen. Ben nog verder aan het kijken maar het zal wel een nieuw paneel worden.

willem12067

Geplaatst door willem12067 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Met een fohn of soldeerbout plaatselijk het paneel opwarmen, hiermee kun je de defecte component of slecht contact lokaliseren of als het warm is met een bus koelspray het paneel plaatselijk afkoelen. Als het zo goed reproduceerbaar is moet het hiermee te vinden zijn.

willem12067 (0), 18 jaar geleden

het is een "Multilayer" printplaat en het vermoeden is dat de onderlaag berschadigd is waar niets aan te doen is..

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je weet waar de verbindingen zouden moeten liggen kun je er ook gewoon aan de bovenkant een draad op solderen, is niet zo netjes maar werkt wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.