Renault Modus: interieur ventilator slaat niet aan

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 65kw Automatic

beste,

Sedert aantal weken terug heb ik een probleem met de interieur ventilator van mijn Modus . Eerst wou deze niet aanslaan en duurde het even 10-30 min. eer die wou aanslaan.

Ik heb de interieurfilter vervangen omdat deze al redelijk vuil was. De interieurventilator slaat nog steeds niet aan maar dmv van een klap ter hoogte van de ventilator slaat deze aan ofwel als ik de deur hard dichtsla ( rechter voor deur) , de ventilator maakt een vervelend bromgeluid en ik denk dat deze best moet vervangen worden. Moet daarvoor het hele dashboard eruit ?

Iemand ervaringen mee ?

modusdriver

Geplaatst door modusdriver (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Modus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Nee binnen zijde dashbordkastje eruit halen (5x torx) daarna een beugel verwijderen die je ziet zitten. Als je dan met je hoofd het dashbord in gaat zit je helemaal links achter het kachelhuis de achterzijde van de motor zitten. Dan zit er op de motor een palletje, als je deze inknijpt kan je de motor een paar graden draaien waarna je deze eruit kan trekken.

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Fautje...

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Soms zijn het versleten koolborstels en die kan je bij uitgebouwde blower gewoon vervangen.

modusdriver (0), 10 jaar geleden

ik zie de ventilator zitten en blazen , die zit voor de filter maar zie geen schroeven zitten, dus wellicht toch een techniek met kantelen of nog meer demonteren.

Meneer safrane10698 is dit het handschoenkastje ?

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Nee als je met je hand om de achterkant voelt dan kom je ergens een plastic lip tegen, deze inknijpen en dan de motor tegen de klok indraaien. Daarna kan hij er precies uit. Dit alles is dus via de bijrijderskant.

modusdriver (0), 10 jaar geleden

ben je zeker dat dit voor een modus is ? ik kan het dashboard gedeelte openklikken, ( bijrijderskant en zie 3 horizontale en 1 verticale schroef zitten )

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Ja die drie moeten los zodat de beugel weg kan. Die beugel zit namelijk in de weg. Daarna moet je naar het midden kijken en zie je een rond tonnetje can circa 15cm dat is de motor.

En dit weet ik zeker want mijn modus heeft sinds vorige week ook dat de motor niet meer draait op geen enkele stand. Dus ik hoop dat jij de oplossing vind kan ik de mijne ook repareren.

Ik heb de motor bij mij al getest en die is heel, de knoppen op dashbord zijn heel. Ik wilde nog een nieuwe massa aan gaanleggen maar ben ik nog niet aan toegekomen. Weerstanden zijn het niet volgens mij want hij draait ook nietop de hoogste stand. En er staat wel spanning op de motorstekker maar een 5 watt gloeilamp brand er niet eens op.

modusdriver (0), 10 jaar geleden

De motor is van het merk valeo en zo heb ik ook een nieuwe besteld. De motor is nu helemaal stuk en doet niets meer, met het geluid dat hij maakt de laatste maand was het wel te verwachten. Ik ken iemand die aan auto's werkt en die ook problemen heeft met de ventilator. Een onderdeel van lage kwaliteit blijkbaar. Morgen heb ik normaal het nieuwe onderdeel en ga het steken. Het is wel het onderdeel met automatische klimaatregeling.

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Heeft de motor geen vochtschade?
Dat verkort zijn levensduur enorm.
Komt er gen vocht binnen via de parafaanbak?

modusdriver (0), 10 jaar geleden

neen geen vocht op te merken, alles droog

modusdriver (0), 10 jaar geleden

Interieur ventilator van mijn modus is hersteld. De motor was versleten en heb er een andere in geplaatst ( Valeo ) 95 euro met mededank aan safrane10698 !

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Overigens was bij mij het probleem van de falende ventilator de stekker van bedieningpaneel naar de weerstanden deze maakten slecht contact op de weerstanden. Even rommelen met de stekker (zijkant kachelhuis bestuurderszijde) en het werkt weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.