Renault Modus: Wat is plus12v en wat is min 12v

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2L

Hallo
Ikwil mijn navigatie 12v aftakken van mijn autoradio 12v continu.Type radio is een Renault 8200-607-915 Aan de achter kant zitten 3 connectors C1,A,B C2 en C3 worden niet gebruikt.D vraag is dan ook welke kleuren heb ik nodig voor een continu Plus12v en Min12v.De aansluiting naar de navigatie gebeurd via een zwevende zekering 1Amp
Mvrgr Bert

Gloster

Geplaatst door Gloster (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Modus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Vraag is of dat überhaupt wel kan en/of verstandig is. Zou kunnen dat deze canbus heeft en je middels dat aftakken de boel in de war schopt. Denk dat je deze beter kunt aansluiten op een 12V plug of sigarettenaansteker.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Auto heeft wel canbus maar renault gebruikt nog steeds iso stekkers en daar zitten ze wel op. Ook kan je de telefoon voorbereiding gebruiken.

ronny530 (0), 10 jaar geleden

Met + 12 en - 12 volt bedoeld u waarschijnlijk constante + spanning en accessoirecontact. Als deze modus nog voorzien is van iso stekers moet het uitzoeken niet al te moeilijk zijn met een éénvoudige universeelmeter of spanningzoeker is zo uit te vinden welke draad constant + heeft en welke via het contact + krijgt.

Nb, de steker met de minste aansluitingen is vaak de voedingssteker.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

En van die stekker is
Geel geschakeld
Rood constant plus
Zwart massa

ronny530 (0), 10 jaar geleden

Het is net even andersom, geel is accu plus i.v.m. geheugen, rood is geschakeld middels het accessoire contact. Hoe dan ook meten is weten.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Renault is een uitzondering. Weet 95 % zeker;-)

Gloster (0), 10 jaar geleden

Hallo
Ik zie dat er ontzettend over nagedacht word,Maar het een en ander brengt mij toch in verwarring.
Ik ga eerst de draad kleuren van de 3 connectors maar eens op papier zetten,en dan de metingen
van Sebastiaan en van Ronald erop loslaten.OF er moet onder het deschboard noch een makkelijker
aansluiting te vinden zijn,dat hoor ik dan ook graag.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

doe anders eens een foto van het geen jij gevonden hebt.

Heino4267 (205), 10 jaar geleden

Gewoon meten, dan weet je het meteen.

Gloster (0), 10 jaar geleden

Hein;dat heb ik al gedaan, maar het probleem is dat er op de 3 connectors op verschillende pennen 12v staat?Het ontbreekt mij aan een goed schema,dan was ik er al uit geweest.

ronny530 (0), 10 jaar geleden

Om te meten is het wel de bedoeling dat er een bepaalde volgorde wordt gehanteerd. Radio uitschakelen en zonder contact de spanning meten, er mag dan maar op één draad spanning staan, dat is de spanning die nodig is om het geheugen intact te houden. Vervolgens de auto op contact zetten en er komt een tweede spanning op een draad te staan. Nu weet u de constante en de geschakelde plus. Even logisch denken en er is geen schema nodig.

Gloster (0), 10 jaar geleden

Sebastiaan;Dit is een tekening van de connectors,ik zal ook de draad kleuren er noch inzetten.

Gloster (0), 10 jaar geleden

Ronald; Dit had ik gedaan maar dan meet ik 2x een plus spanning op connector A.Met het contact aan ga ik morgen proberen,hier had ik niet aan gedacht.

Gloster (0), 10 jaar geleden

De juiste draad met plus spanning contact aan is gevonden!Het is inderdaad een gele draad,ik kan mijn project afmaken. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de spontane inzet BEDANKT.
Mvrgr Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.