Renault Megane: Is dit dansen normaal?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16 v

Als ik met mijn auto (grand tour) rechtsaf een verhoogd liggend straatje inrijd, of bijv. een hoger gelegen parkeerplaats, waardoor ik met de wielen om de beurt het schuine stoepje oprijd, moet iedereen in de auto zich vastgrijpen. Ik vind het echt extreem, zoals alles dan door elkaar wordt geschud. Is dit normaal bij deze auto?
Bij een gewone verkeers drempel (net zo hoog, maar die neem je met 2 wielen tegelijk) merk ik niets vreemds.
Met mijn vorige auto (ook megane, 1996) had ik dit niet, en ik vraag me af of het bij de auto hoort of dat ik er naar moet laten kijken.
gr Eveline

EvelineB

Geplaatst door EvelineB (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

laat de schokdempers eens controleren

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

ga even naar de dealer en vraag of je effe dezelfde auto mag proberen

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Het ligt er ook aan hoe hard je de drempel neemt.
Als je er met name schuin op rijd geeft dat wel het idee dat je door mekaar geschud word.

EvelineB (0), 15 jaar geleden

Ik neem drempels met normale, voorgeschreven snelheid, en drempels gaan ook goed. Het is idd juist het schuin tegen een drempel oprijden. Een beetje schudden is natuurlijk normaal, maar alles stuitert dan door de auto. Een Eendje is er niks bij. Ook een kuiltje in de weg waar je met één kant van de auto inrijdt, geeft al snel dit effect. Ik moet me soms echt met mijn rechterarm aan de stoel vasthouden om erop te blijven zitten.
Heeft zo'n auto behalve schokbrekers (dan zou ik het toch ook bij gewone drempels moeten merken?) ook iets dat voor stabiliteit zorgt?
groetjes Eveline

EvelineB (0), 15 jaar geleden

Ben even langs de gargage geweest en de monteur heeft een rondje gereden. Alles normaal, dus ik zal ermee leren leven...

erik2855 (0), 15 jaar geleden

[quote=EvelineB]Ben even langs de gargage geweest en de monteur heeft een rondje gereden. Alles normaal, dus ik zal ermee leren leven...[/quote]
Zijn de schokbrekers ook gecontroleerd? Zo'n monteur rijdt bij wijze van spreken elke dag in zo'n auto en zal het gedrag al gauw als "normaal" beschouwen. Mijn ervaring is dat je vaak wat moet "doorzeuren", als je echt vindt dat dit niet zo hoort. Ga anders eens in een vergelijkbare andere auto rijden.

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Erik, er kan ook gewoon niks mee zijn.
Als je schuin een oprit op rijd en je doet dit met een aardig gangetje, kan ik me voorstellen dat je aardig door mekaar gehusseld word.

EvelineB (0), 15 jaar geleden

Nou ja, feit is wel dat hij dit veel heftiger doet dan mijn vorige auto, en ik neem die kleine hoger gelegen zijstraatjes juist heel zachtjes, dus daar ligt het niet aan. Ik ken helaas niemand met dezelfde auto, maar kan voor de vergelijking wel eens in de Laguna van mijn vader gaan rijden. We hebben ook nog een Yaris maar dat is echt een heel ander soort auto. Ritjes naar de dealer om te gaan "zeuren" maak ik liefst zo min mogelijk, geen tijd en geen zin.
En hoe controleer je schokbrekers? Die monteur was heel serieus, had zojuist 2 bobines vervangen want daar kwam ik eigenlijk voor, en is vervolgens wel 10 minuten met de auto weggeweest en heeft hem allerlei stoepjes laten nemen. Hij zei ook dat kapotte schokdempers na 2,5 jaar en 45.000 km wel erg snel zou zijn, en dat deze auto's minder stug geveerd zijn dan die oude meganes. Ben ik nu afgescheept?

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Zou een gebroken stabilisator stang dit gedrag niet kunnen veroorzaken, die werkt alleen als de banden links en rechts onafhankelijk moeten veren, zoals bij een drempel schuin nemen, als je dan recht over de drempel zou rijden merk je er niks van.

EvelineB (0), 15 jaar geleden

Ik vind het een goede suggestie, maar ik hen gegoogled en lees dat zo'n ding vooral dient om de auto in bochten te stabiliseren en rollen tegen te gaan. Dat doet mijn auto helemaal niet volgens mij. Ik vind hem juist heel stevig liggen in de bocht (als er maar geen drempeltje in ligt).

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Heb ik ook nog aangedacht, maar als bijv. de voorste wel heel is, en de achterste niet zal je het in een lange bocht minder merken. De voorkant wil het meest hellen in een lange bocht. Ik weet niet of de megane voor en achter een stabilisator stang heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.