Renault Megane: Motor start niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hoi, Gisteren kon ik in een keer niet meer starten. Dashboard geeft aan dat stuurkolom niet vrij is, als ik op startknop druk. Even later geeft hij aan dat stuurkolom wel vrij is. In beide gevallen is stuurkolom wel vrij. Men dacht dat het door communicatie tussen computerboard zit. Accu los gehaald, weer aangesloten, maar probleem blijft zich herhalen.

Rezaroghani

Geplaatst door Rezaroghani (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

8je (0) PRO, 16 jaar geleden

Waarschijnlijk staat de stuurkolom dan 'onder spanning' zodat de stuurkolomgrendel blijft hangen. Oorzaak kan zijn dat je bijvoorbeld met de voorwielen tegen de stoeprand gedraaid staat of het stuur maximaal naar links of rechts staat.
Vergelijk het met het ouderwetse stuurslot, als dat er niet afging kon je ook niet starten, maar na heen en weer draaien van het stuur was het probleem opgelost.

Rezaroghani (0), 16 jaar geleden

[quote=8je]Waarschijnlijk staat de stuurkolom dan 'onder spanning' zodat de stuurkolomgrendel blijft hangen. Oorzaak kan zijn dat je bijvoorbeld met de voorwielen tegen de stoeprand gedraaid staat of het stuur maximaal naar links of rechts staat.
Vergelijk het met het ouderwetse stuurslot, als dat er niet afging kon je ook niet starten, maar na heen en weer draaien van het stuur was het probleem opgelost.[/quote]
Ik heb de stuur heen en weer gedraaid, Met moeite,maar dat hielp niet. Hij is nu naar de garage gesleept. Ben Benieuwd wat de oorzaak is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.