Renault Twingo: istwingo 1996 - electrische stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

probleem met twingo: stuur komt niet terug in nulstand nadat je bocht genomen hebt. wagen uitlijning ok, veren ed ook ok. stuurhuis vernieuwd. wagen heeft electrische stuurbekrachtiging, bekrachtiging wordt aangepast aan snelheid. heb deze uitgeschakeld (zekering), rijdt nu perfect. probleem dus bij electromotor of sturing. iemand enig idee of deze programmeerbaar is, komt deze fout nog voor?
dank voor jullie reacties.

autosvak

Geplaatst door autosvak (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo
ik weet niet hoe erg dit probleem zich optreed, maar bij de twingo van dit bouwjaar is het normaal dat het stuur niet helemaal terugkomt in de nulstand. Komt doordat er een wormwiel op de motor zit. Bij latere types is dit veranderd, daar word ook het terugkomen in de nulstand bekrachtigd.

autosvak (0) PRO, 17 jaar geleden

dank voor je reactie. stuurt toch wel vreemd meen ik hoor. het is vooral als je een bocht naar links neemt dat ie niet terug komt. bocht naar rechts best ok. als ik de bekrachtiging uitschakel rijdt ie perfect normaal. vermoed dat de stuurhoek bij renault kan geprogrammeerd worden maar dealer in de buurt weet het niet zo goed. kosten lopen op als ik m binnendoe en ze gaan zelf experimenteren.

autosvak (0) PRO, 17 jaar geleden

het is blijkbaar een variabele stuurbekrachtiging. haalt info van snelheidssensor (versnellingsbak) en past dan de bekrachtiging aan. heb zo het vermoeden dat er constant te veel bekrachtiging gegeven wordt. suggesties ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.