Renault Master: jankend geluid turbo

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,8 tdi

Opeens een hoog jankend geluid in de 2e versnelling bij optrekken vanaf 2200 toeren en koude motor, wordt zachter naarmate het toeren tal stijgt tot 3000 toeren. Idem in de derde versnelling bij flink doortrekken. Daarna minder en stiller tot geen geluid bij warme motor. Alles werkt verder naar behoren, grote beurt gehad bij 192K km. Intercoolerslang? Zoals ik wel eens lees op deze site?

atelierheuvel

Geplaatst door atelierheuvel (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Master? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

horlepiep (0) PRO, 15 jaar geleden

Is het een 6 bak. want die gaan wel eens stuk en dan beginnen ze te zingen. heeft hij het ook met stilstaande auto en op toeren. en met de koppeling ingedrukt?

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

kijk eens goed naar het grote zwarte inlaatspruitstuk bovenop de motor,er wil nog wel eens een scheur in ontstaan waardoor er turbolucht ontsnapt,kijk erg goed naar de rechtervoorzijde ervan of je daar niet wat roet ziet(net boven brandstofpomp!)

atelierheuvel (0), 15 jaar geleden

Het is geen zes bak. De garage heeft alle slangenklemmen waar nodig vervangen en/of aangedraaid. Geluid is weg. Heel in de verte is er af en toe wat te horen. Na de vakantie gaat de intercooler onder de loupe.

Ralf_Jensen (0) PRO, 15 jaar geleden

Voel in ieder geval even aan de rotor van de Turbo. en dan wel in radiale richting. Zit hier speling op? De Renaults met een Turbo willen nog wel eens een fluitconcert geven......

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.