Renault Master: startprobleem bij warme motor Master 3.3T, 2.2DCI

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dci

Bij warme motor start de auto slecht. Voor de onderstaande reparaties liep de (warme) motor ook stationair onregelmatig. Na vervanging van 2 verstuivers en een klep/ventiel achter de hogedrukpomp is het stationair onregelmatige lopen voor 95 % over.
Het starten bij een warme motor blijft problemen geven. Na lang ( ca. 60 seconden) slaat de motor uiteindelijk wel aan en loopt dan ook mooi regelmatig.
Mijn garage kan de computer niet uitlezen, waarschijnlijk omdat er ergens iets veranderd is.
Ik heb de indruk dat er een sensor kaduuk is, hoe komen we daar achter?? Of jkan het probleem nog een andere oorzaak hebben?
De koude start is geen enkel probleem.

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Master? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

ik raadt je aan om toch nog 1st een lektest te doen op al de verstuivers,tevens naar de oorzaak zoeken waarom hij niet uitgelezen kan worden en wat er pecies verandert is,(het zou toch wel makkelijk zijn als je de inspuitdrukken zou kunnen bekijken).krukassensor gaat niet echt veel kapot.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

Dan voor het snelle antwoord.
lektest is 2 keer gedaan, na 1e keer 2 verstuivers vervangen, deze zijn afgelopen week opnieuw getest en waren goed. Ik zal de garage vragen waarom er niet uitgelezen kan worden (het kan natuurlijk ook aan de apparatuur van de garage liggen, desnoods maar naar een renault bedrijfswagendealer gaan)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.