Renault Laguna: joelend geluid uit de turbo

Bouwjaar: 2001

Van de een op de andere dag is de turbo van mijn renault laguna 2 1.9 dci 120 pk een gierend geluid gaan maken. Geraadpleegde turbo reparatiebedrijf liet mij weten dat de laguna 2 vaker zulke problemen heeft en dat de turbo met een paar weken de geest zou geven. Ik heb de turbo dus vervangen maar het geluid is er nog steeds ik heb zelfs de indruk dat het harder is. Het is nu meer een joelend geluid, net een lange u "uuuuuuuuuu"
Het geluid lijkt uit de uitlaat te komen maar zeker weet ik dat niet. Bij stilstaand gas geven is het hoorbaar, maar als de auto optrekt is het harder. Het geluid is niet zozeer afhankelijk van het toerental van de motor maar meer van de stand van het gaspedaal. Dus bij laag toerental in een hoge versnelling zal bij intrappen van het gaspedaal het geluid wel oplopen in toonhoogte maar de auto niet evenredig versnellen.

autokoning

Geplaatst door autokoning (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Maluku (0), 19 jaar geleden

Controleer je turbodruk.
Controleer je oliedruk.
Controleer je intercooler (kijk door je grill of het niet bol is geworden)
En de luchtfilter huis en slangen niet lek zijn.
EGR klep losnemen en kijken of het niet dicht gekoekt is.
Desnoods effe laten uitlezen,mogelijk update van de rekeneenheid inspuiting.
Succes.....

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Een onjuiste turbodruk/oliedruk, egr en de software kunnen dit geluid niet veroorzaken. Dan krijg je wel een df 205.

Kontroleer de intercooler en de slangen. Waarschijnlijk zit hier een lek in. Als dit zo is dan zal de omgeving van de intercooler ook vettig zijn. Mogelijk rookt jouw auto dan ook erg en zal zo nu en dan kunnen inhouden.

janrietman (0) PRO, 19 jaar geleden

wij hebben ook zoiets gehad inlaat spruitstuk veel kool aanslag goed schoon maken en het geluid was weg.met een nieuwe turbo

dupl-u-226-5dd147899b3c7+car (0), 19 jaar geleden

yep, controleer goed de intercooler, vorige week zelfde probleem
met een Laguna II 1.9dci gehad. Het joelende geluid werd veroorzaakt door een lekke intercooler. Is voorkomend probleem bij deze types en in veel gevallen claim Renault. Voor de intercooler is zelf een modificatie aangebracht.

autokoning (0) PRO, 19 jaar geleden

Probleem opgelost. systeem zwaar vervuilt, turbo stuk, zo ook de egr klep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.