Renault Kangoo: k9k slaat niet meer aan (stigevallen)

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: k9k

De auto is onder het rijden stilgevallen.Het betreft een 1.5 k9k motor.Als ik hem uitlees krijg ik melding van fout in RAIL PRES REGULIN df137 2.DEF (p1088).Doe ik de tests volgens werkplaats handboek dan krijg ik bij bij de "high pressure system test" 1340 bar rail druk (wat goed moet zijn) en bij test van injector retour is er ook heel weinig onderling verschil.Als ik tijdens starten in data monitor kijk is de raildruk ongeveer 340 bar.
Volgen werkplaats handboek moet ik de hogedrukpomp gaan vernieuwen maar ik ben er niet gerust op dat dit het probleem oplost.Heeft iemand hier ervaring mee???

bvd joep

joep1

Geplaatst door joep1 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

start ie wel met starthulp(remmenreiniger) in de inlaat spuiten.en heb je wel een start toerental

joep1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Starthulp(remmenreiniger) in de inlaat spuiten heb ik nog niet geprobeerd, het starttoerental is ok. De auto is onder het rijden stilgevallen.

Henk Nobach (0) PRO, 16 jaar geleden

Df 137? Weet je zeker dat het geen df 117 is? Dan is je inspuitrelais defect.

ACM92 (0), 16 jaar geleden

Pas meegemaakt bij scenic met k9k, zelfde klacht en foutcode. Bleek turbo vastgeslagen waardoor de motor geen lucht kreeg. Lijkt mij het controleren waard voordat je de pomp vervangt.

joep1 (0) PRO, 16 jaar geleden

De hoofdoorzaak waren 4 machanisch vastzittende injectoren. Tijdens rijden stilgevallen ?????.Waarschijnlijk ooit benzine getankt. Metaal deeltjes in brandstoffilter.

Bedankt voor het meedenken.

Joep

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.