Renault Grand Scenic: kaart wordt niet gelezen

Dag iedereen,

Ik heb sinds enkele dagen een probleem met mijn kaart. De deuren van mijn auto openen nog maar de auto leest de kaart niet altijd waardoor hij niet wil starten. De andere kaart werkt al helemaal niet meer. Iemand die weet wat het probleem zou kunnen zijn?

Mvg,

Elissa willaert

elissa

Geplaatst door elissa (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Al een nieuwe batterij geprobeerd in de kaart ?

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

Batterijen leeg , geknikt of opnieuw inlezen een sensor bij de koppeling of computer heeft het probleem
komt er wel n foutmelding?

mvg Johan

Heino4267 (225), 6 jaar geleden

De batterij in de kaart heeft niets te maken met wel of niet starten: als je met de kaart de auto kan openen/sluiten, werkt de batterij in de kaart goed.
Bij de functie van de kaart voor de startonderbreker, wordt de kaart inductief gevoed door de kaartlezer. Daar is de batterij in de kaart dus niet voor nodig.
En het is niet slim om rond te blijven rijden met maar één werkende kaart, maar daar ben je nu wel achter gekomen.

- Kijk eens in je instrumentenpaneel naar een klein rood knipperlampje van de startonderbreker.
Blijft dat knipperen als de auto niet wil starten?
- als je start, gaat dan de startmotor draaien of niet?
- of is het zo dat de startmotor gaat draaien en dat die de motor goed ronddraait, maar dat de motor niet aanslaat?

Als het rode knipperlampje blijft branden terwijl je start, kan je stoppen met starten: de startonderbreker wordt niet vrijgegeven.
Wat je dan het beste kan doen is beide kaarten (ja, ook de defecte) meenemen naar een Renault dealer: die heeft meestal op de servicebalie een kaartlezer staan om de kaart uit te lezen bij de intake voor een beurt. Als je de kaart daarin stopt, kan de baliemedewerker meteen zien of de kaart nog werkt of niet. Doe dat met beide kaarten. Doe de tests met je auto verder met de wel werkende kaart.
Als beide kaarten niet meer werken en het zijn twee-knops kaarten, kan je ze zelf repareren of laten repareren. Openmaken doe je door met een scherp mes de lijmlaag tussen de twee delen voorzichtig door te snijden en daarna de plastic nokjes van beide helften van elkaar los te wrikken. Als ze open zijn, kan je aan het printplaatje meestal direct zien wat er niet werkt.
Er zijn losse setjes te koop op Marktplaats met schakelaartjes en behuizingen e.d.
Als je de kaart gerepareerd krijgt, hoef je hem niet opnieuw te laten inleren op jouw auto.
Een tweedehands kaart gaat niet werken en een nieuwe kaart moet op je auto worden ingeleerd.

Als een kaart werkt "op de balie", mar hij geeft in de auto de startonderbreker niet vrij, is meestal de kaartlezer in de auto defect. Die kan je vervangen door een identieke werkende tweedehandse, bv. van de sloop: die hoeft niet te worden ingeleerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.