Renault Laguna: kachel

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hallo

ik heb even een vraagje ik heb een renault laguna van 1996 staan met climate control
maar nu wil de kachel niet echt warm worden zelfs niet op standje bloedheet zeg maar
er zit genoeg koelvloeistof op en heb de thermostaat ook al vervangen maar het wordt niks beter

iemand enig idee wat het anders kan zijn?

groeten gerrie

honda maniac

Geplaatst door honda maniac (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ed Ang (0), 13 jaar geleden

Hoi, de kachelradiateur zit hoogstwaarschijnlijk helemaal dicht, zodat warmte niet meer afgegeven kan worden. Deze bevindt zich in het dashboard, achter/onder je radio. Vervangen is vrij makkelijk, je kunt erbij via de bestuurderskant. Er zijn 2 soorten kachelradiateuren: Behr en Valeo. De een heeft kortere leidingspijpen dan een ander. Welke jij nodig hebt, weet ik niet. Kosten liggen om en nabij de 60 Euro voor een nieuw exemplaar. De thermostaat had het probleem kunnen veroorzaken, dan bleef deze waarschijnlijk openstaan zodat de motor niet op bedrijfstemperatuur kon komen. Veelal merk je dit doordat de temp. meter niet hoog uitslaat.

honda maniac (0), 13 jaar geleden

hoi

oke bedankt ik had eigenlijk al een kleinn vermoeden dat het zoiets zou zijn maar wist het niet zeker. Hoe kan zon ding trouwens helemaal dicht gaan zitten dan?
Maar ik zal er eens even naar gaan kijken
nogmaals bedankt

groeten

Ed Ang (0), 13 jaar geleden

Helemaal dicht zal ie niet zitten, tenzij je een soort van gegorgel hoort iedere keer als je gas geeft (dan zit ie inderdaad behoorlijk dicht en moet de koelvloeistof er echt doorheen geperst worden). De kachelradiateur krijgt na verloop van tijd toch altijd wel te maken met een bepaalde mate van afzetting (gewoon vuil). Hierdoor kan de warmte dan niet (goed) worden afgegeven. Gelukkig is het een vrij makkelijk ingreep, zelfs voor een leek.

Overigens, voordat je die kachelradiateur wilt vervangen, controleer voor de zekerheid eerst of er geen luchtbel in de leidingen zit die mogelijk de circulatie blokkeert. M.a.w. eerst proberen goed te ontluchten. Ik verwacht niet dat dit de oorzaak is als er echt geen warmte afgegeven wordt, maar je weet het maar nooit... Succes.

honda maniac (0), 13 jaar geleden

oke ja ik heb een poos geleden al een keer de leidingen onlucht want er zit zon ontluchtingsnippel op maar daar is het dus niet beter van geworden nu maar kijken naar kachelradiateur dus haha

bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.