Renault Twingo 2008: Kachel

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D7F A8, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 43

Kachelmotor werkt niet op alle standen. soms stopt hij er helemaal mee

peter030747

Geplaatst door peter030747 , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Dan onder je dashbord duiken en kijken waarom .
Vootschakelweerstand en kachelmotor controleren .
Weerstand is waarschijnlijk defect en motor loopt vaak te zwaar .
Stekkerverbinding op de motor wil wel eens verbranden.

Heino4267, 3 maanden geleden

Als je auto veel heeft gereden zijn mogelijk de koolborstels van de motor gewoon versleten.
Waarschijnlijker is dat de stekker waarmee de kachelmotor aan de auto (draadboom) zit, is verbrand, dat komt vaker voor.
Wat ook vaker gebeurt is dat de parafaanruimte (onder de ruimtewissers) volloopt met water doordat de afvoeren links en rechts in die bak verstopt zitten. In dat geval afvoeren doorsteken met een stuk draad en de bak schoonmaken. Dat water loopt namelijk bij verstoppingen je auto in, recht op de kachelmotor, die daardoor zwaarder gaat draaien (water in de lagers).
Als je kachelmotor alleen op de hoogste stand werkt, is vaak de voorschakelweerstand (= elektronische regelaar, geen weerstand) defect, die moet je dan vernieuwen.

peter030747, 3 maanden geleden

Bedankt Mannen! goeie tip en de kachel loopt weer na nieuwe koolborstels ! groeten Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.