Renault Twingo 2010: Kloppend geluid bij toenemen snelheid

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4F J7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 56

Bij toenemende snelheid, vanaf 30 km/u, ontstaat (voor het gevoel) rechtsvoor een kloppend geluid, alsof er iemand op de onderkant van de voetenbak klopt. De frequentie is afhankelijk van de snelheid waarmee gereden wordt, en onafhankelijk van de versnelling en het toerental. Bij koppeling intrappen verandert het geluid niet. Het geluid wordt bij sturen naar links harder en naar rechts zachter, dan is het nagenoeg weg. Het geluid wordt zo hard dat er voor het gevoel luchtdrukpulsaties in het interieur optreden.

Reeds vervangen:
- voorremblokken en schijven,
- rechter aandrijfas
- rechter voorwiellager
- speling bovenaan veerpoten weggenomen
- ter controle voorwielen een voor een gewisseld met het reservewiel
- ter controle achterwiel met de hand gedraaid, geen geluid of verdachte wiellagers

Ik neem geen loszittende beplating waar, en snelheid waarbij het geluid begint is onafhankelijk van weersomstandigheden, geluid valt ook niet even weg als er een drempel genomen wordt. Geluid is afwezig als er met de voorwielen van de grond door de versnellingen geschakeld wordt (uitgetest tot een snelheid van ca 75 km/u op de assteunen).

De linker aandrijfas en wiellager lijken dik in orde, voelen net zo aan als de rechter aandrijfas en wiellager (waar bij demontage niets mis mee bleek).

In de bijgevoegde geluidsopname is het het beste te horen na de tweede keer dat de richtingaanwijzer gebruikt wordt, ik trek vanaf een rotonde op naar ca 50 km/u in een flauwe bocht naar links. In het echt klinkt het geluid een stuk harder en zwaarder dan op de opname.

Ik weet het niet meer, wie weet raad?

pwhooftman2

Geplaatst door pwhooftman2 , lid sinds 8 maanden geleden

2 Reacties

Monteur Senior, 8 maanden geleden

ik zie geen geluidsopname bijgevoegd,zijn je fuse kogels goed stuurkogels goed schokbreker goed,stabilisatiestangrubbers goed,is je stuurhuis inorde zit dit nog goed in de rubbers?

check

Beste antwoord, geplaatst door pwhooftman2, 8 maanden geleden

Het bleek toch het linker wiellager te zijn. Dat was pas goed te horen nadat ik de aandrijfas uit de naaf had gehaald, toen was er een duidelijk schurend geluid. Het loopvlak van de buitenring van het buitenste lager was beschadigd, ik ben wel verbaasd hoeveel herrie die beschadiging opleverde, rond de 80km/u was het niet uit te houden.

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.