Renault Twingo 2008: starten

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D7F A8, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 43

vaak probleem met eerste start. start dus niet of geeft een raar geluid bij de eerste start. zoiets als eeeeeeennng. accu is nieuw, dus dat is het niet.Als hij de eerste keer start, daarna geen enkel probleem meer met starten. Startrelais of startmotor? Moet wel vermelden dat er niet veel mee gereden wordt.

Woerdje

Geplaatst door Woerdje (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

2 jaar geleden - kaleido 1

Een schrapend metaal achtig geluid ?

    nee, niet schrapend, ik probeer te bedenken hoe het te verwoorden. Meer zoals het starten en motor draait al.Of een kleine brommer gas vol open en gelijk weer uit.\ - Woerdje (0), 2 jaar geleden

2 jaar geleden - Heino4267

Dan zou de bendix van de startmotor kunnen blijven hangen, waardoor die niet goed in de starterkrans slaat, of mee blijft draaien met de motor als die al loopt.
Je kunt dat gemakkelijk zien en voelen als de startmotor er onderuit is gehaald: als het tandwiel niet goed over de spiebanen heen glijdt, kun je die schoonmaken en de spiebanen licht in de olie zetten.
Maar dat is geen langdurige reparatie. Als je op zeker wil gaan, laat je een gereviseerde startmotor plaatsen.

2 jaar geleden - kaleido 1

Controleer ook de startkrans op je vliegwiel op beschadigingen , als tanden beschadigd zijn heb je ook problemen , wel helemaal controleren er zijn meerdere plekken waarop de motor stopt.

2 jaar geleden - Woerdje

okidoki, zal dat eens gaan bekijken. Weten jullie toevallig ook een link voor servicemanuals.? Moet ook nog de linkerkoplamp vervangen ( in zijn geheel ) en heb begrepen dat dan het frontpaneel eraf moet., dan kan ik gelijk de startmoter bekijken.

2 jaar geleden - Woerdje

is bij die ene keer gebleven na het plaatsen van een nieuwe accu. Toeval? AFWACHTEN DUS.

2 jaar geleden - Woerdje

nog steeds raar geluid bij starten. Lijkt wel of het alleen bij koud weer gebeurt. Starten eerste keer ....( geluid....heennnngggggg ) tweede keer starten meestal ok. Verders rijdt hij prima.

2 jaar geleden - Heino4267

Dan blijft vermoedelijk toch de bendix hangen. In dat geval ben je toe aan een nieuwe of gereviseerde startmotor.

2 jaar geleden - Woerdje

ok, bedankt. Ben volslagen leek wat motoren betreft, maar ben best wel handig. Is deze startmotor moeilijk te vervangen?
Als tweede vraag, is er een truuk om de condens in een koplamp te verwijderen.? ( al is het alleen maar voor de APK keuring. ) Ik heb begrepen dat om de koplamp te vervangen het hele voorfront eraf moet?

2 jaar geleden - kaleido 1

Kunstof afdekkapje op de achterkant van de koplamp er af halen , voorzichtig met een föhn het glas warm maken , niet te warm , geduld hebben , dan zie je het zo verdwijnen.
Startmotor zit vrij simpel , handigheid en gereedschap bepalen of je het kan.

2 jaar geleden - Woerdje

Bedankt Kaleido, hier kan ik wat mee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.