Renault Twingo 2008: starten

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D7F A8, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 43

vaak probleem met eerste start. start dus niet of geeft een raar geluid bij de eerste start. zoiets als eeeeeeennng. accu is nieuw, dus dat is het niet.Als hij de eerste keer start, daarna geen enkel probleem meer met starten. Startrelais of startmotor? Moet wel vermelden dat er niet veel mee gereden wordt.

Woerdje

Geplaatst door Woerdje , lid sinds 4 maanden geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Een schrapend metaal achtig geluid ?

    nee, niet schrapend, ik probeer te bedenken hoe het te verwoorden. Meer zoals het starten en motor draait al.Of een kleine brommer gas vol open en gelijk weer uit.\ - Woerdje, 1 week geleden

Heino4267, 1 week geleden

Dan zou de bendix van de startmotor kunnen blijven hangen, waardoor die niet goed in de starterkrans slaat, of mee blijft draaien met de motor als die al loopt.
Je kunt dat gemakkelijk zien en voelen als de startmotor er onderuit is gehaald: als het tandwiel niet goed over de spiebanen heen glijdt, kun je die schoonmaken en de spiebanen licht in de olie zetten.
Maar dat is geen langdurige reparatie. Als je op zeker wil gaan, laat je een gereviseerde startmotor plaatsen.

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Controleer ook de startkrans op je vliegwiel op beschadigingen , als tanden beschadigd zijn heb je ook problemen , wel helemaal controleren er zijn meerdere plekken waarop de motor stopt.

Woerdje, 1 week geleden

okidoki, zal dat eens gaan bekijken. Weten jullie toevallig ook een link voor servicemanuals.? Moet ook nog de linkerkoplamp vervangen ( in zijn geheel ) en heb begrepen dat dan het frontpaneel eraf moet., dan kan ik gelijk de startmoter bekijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.