Renault Laguna: Kachel blijft warme lucht blazen aan linker zeide (ECC L+R)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCi (120pk)

Hallo,

Ik heb een probleem met het kachel systeem van mijn Laguna uit 2002. De temaratuur van den linker zeide blijft max. Het is een gescheiden climate control, de rechter zeide werkt wel naar behoren.

Mijn vraag is hoe ik erachter kan komen waar dit aan ligt. Ben totaal niet bekend met hoe dit bij dit type laguna werkt. Persoonlijk gok ik dat de regelklep voor de temparatuur blijf hangen of defect is maar waar kan ik deze vinden? bij de Auto Data cd staat niet echt duidelijk aangegeven waar ik deze kan vinden en hoe dat ding eruit ziet nl. Zou het ook kunnen zijn dat er een kachelweerstand defect is?

Is dit probleem overigens uit te lezen bij de dealer? Mocht iemand hier ervaring mee hebben of een suggestie dan hoor ik het graag :-)

Alvast bedankt!

Groetjes,

Alex

Hertog

Geplaatst door Hertog (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Er zal wel een mengklep blijven hangen. Er zitten er twee in 1voor links en 1 voor rechts. Dealer kan het uitlezen.

Hertog (0), 17 jaar geleden

Hey sjaak,

Bedankt voor je reactie.

Kan ik ergens vinden waar ik deze mengklep precies zit of weet iemand waar?

Groetjes,

Alex

Hertog (0), 17 jaar geleden

Vandaag reeds gemaakt, was nog redelijk eenvoudig ook nog, van de dealer netjes een tekeningetje mee gekregen waar t ding zat n hoe het eruit zag (altijd handig :) binnen uurtje zat t ding erin. idd motortje overleden, niet laten uitlezen maar voor 25 euri's (met korting) maar gokje gewaagd en t werkt perfect, voor de redelijke handige mens makkelijk zelf op te lossen, al moet je wel n beetje lenig zijn : ) Bij de dealer viel het ook nog wel mee om te laten maken, 170 euro, best een nette prijs opzich.

patrickvo (0), 17 jaar geleden

hallo alex,

ik herken jouw probleem met je kachel,alleen wordt ie van mij niet warm aan de bestuurders zijde ,
heb je voor mij mischien dat tekeningetje en eventueel een onderdeel nummer?

dan is er weer dankzij deze site een probleem op gelost.

groeten van patrick

Darsan (0), 17 jaar geleden

Hoi,

Heb hetzelfde probleem, airco linkerrooster blaast koude lucht, het middelste- en rechter rooster blaast normale lucht. Waar zit de regelmotor en hoe is het te vervangen. Wie kan mij helpen.

Hertog (0), 17 jaar geleden

De stappen motor voor de temparatuur regeling zit links van je kachelhuis in het midden onder je dashboard, als je een rechte lijn vanaf je startknop naar beneden zou trekken zit je ongeveer op de juiste positie zegmaar. Als je de plastic kap linksonder rechts naast het gaspedaal weghaalt zie je een grote metalen plaat gemonteerd zitten met 3 bouten, deze verwijder je, nu is het kachel huis bijna geheel zichtbaar, boven de 2 toevoer leidingen kun je het motortje zien zitten. Bij de dealer kun je een tekeningetje opvragen, wel zo handig om vantevoren even te doen :)

Persoonlijk zou ik eerst even langs de dealer rijden om een coulance regeling proberen te treffen mocht het een auto zijn die rond de 4jaar of jonger is, het is een veel voorkomend probleem en je mag er vanuit gaat dat dit niet binnen 4 jaar kapot zou moeten gaan. Gezien de ervaringen die ik heb met de renault dealers zullen ze hier niet zo moeilijk in zijn. Succes!

Grtzzz,

Alex

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.