Renault Laguna: Kan iemand mij vertellen waar de MAP sensor zit/

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: F9Q

Waar zit de MAP sensor bij de laguna 1.9dci ?

Wok

Geplaatst door Wok (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Cotec (0) PRO, 17 jaar geleden

Een laguna 1.9 dci heeft geen map sensor alleen een luchtmassa meter bij je luchtfilter en een turbodruk sensor op je intercoolerslang

Wok (0), 17 jaar geleden

Cotec,

Bedankt voor je antwoord. Moet ik het probleem ergens anders zoeken.

Cotec (0) PRO, 17 jaar geleden

wat is het probleem dan????

Wok (0), 17 jaar geleden

Bij constant rijden geeft de auto weinig problemen, maar bij stadsritten of in de bergen (dus veel terugschakelen en optrekken) komt er regelmatig de melding "inspuitsysteem defect". Trekkrachtverlies en de motor loopt minder soepel. Eerdere inspecties bij de dealer hebben uitgewezen dat er een EGr regelverschil is. Maar de EGR is echt schoon. Bij dit alles heb ik sterk het idee dat de turbo niet altijd duidelijk merkbaar is. Mijn topsnelheid houdt bij +/- 165 km/h op. Ook komt het soms voor dat de motor "ruw" uitgaat als ik de motor afzet.

Of het nu een storing is in de ECU (aansturing verstuivers) of de brandstofdrukregelaar of de turbodruksensor of de turbodrukregelaar? In ieder geval is dit nu al mijn derde turbo (de vorige leefde maar 50.000 km). Ik weet het niet meer hoor.

Cotec (0) PRO, 17 jaar geleden

is het probleem altijd aanwezig zo ja haal dan je stekker van je egr af en ga dan nog is rijden verandert er dan wat je egr blijft dicht staan dus geen recirculatie en dus verlies zo sluit je uit dat je egr niet goed werkt kijk ook goed naar je luchtmassameter bij je luchtfilter en zitten gloeidraden in kijk of deze niet zijn weggebrand gebeurt wel meer let ook op bij het vervangen luchtfilter word de deksel van het filter er geforceerd opgezet zodat je een luchtspleet krijgt lang het luchtfilter zelf zodat deze div vuildelen langs het filter en dus mee het inlaatcirquit meeneemt het 1x meegamaakt dat een doorzichtig plastic voor het opname element van de luchtmassa meter zat daardoor geen vermogen en berekent de re verkeerde waarden om er zeker van te zijn helemaal losnemen en schoonblazen als je de stekker losneemt neemt deze een basis waarde waardoor je iets meer vermogen zal hebben .

suc 6 ermee hoop je genoeg geinformeert te hebben COTEC

Wok (0), 17 jaar geleden

Cotec,

Ik heb niet eerder je bericht kunnen lezen, vandaar dat ik nu pas reageer.

Vanmorgen naar mijn werk een plezierig autoritje gehad. Wel vochtig weer en maar 12 graden buiten. Maar de autoo reed perfect. Alles leek goed te werken; de auto was helemaal bij. Weinig motorgeluid en goed soepel reageren. Erg vreemd! Hoe kan dit nou? Het is echter eerder een uitzondering dan regel.

Ik zal jouw adviezen eens opvolgen.

Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.