Renault Laguna: Gas installatie

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16V

Hi,

Mijn Laguna uit 1999 loopt goed op benzine maar stottert op LPG, alleen in lage toerentallen. Zelfs zo erg dat de motor direct afslaat zodra je de koppeling indrukt. Ik schakel nu dus om naar benzien zodra ik een rotonde of stoplicht nader.

Ik heb gebeld met de LPG inbouwspecialist, en die zegt dat Renaults op benzine veel problemen kennen wat misschien met dit probleem te maken heeft.

Hij dacht dat misschien de verdamper kapot was (volgens hem moet die om de 100.000 km vernieuwd worden - lijkt me vaak), maar alles bij elkaar zou dit 400-500 euro gaan kosten.
Hij ei dat het ook kon zijn dat een magnetisch spoeltje tussen de verdamper en het luchtfilterhuis er niet meer mag zitten. Die zaten er vroeger tussen, maar zijn erg storingsgevoelig en werden er later tussenuit gehaald.
Nu zit er bij mij iets tussen gebouwd, ond. nr. 00200057 van EUR GAS, zou hij dit bedoelen?

Is er iemand die hiermee ervaring heeft?

Groeten,

Jan Kees

peugeot304coupe

Geplaatst door peugeot304coupe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Meten is weten, ff naar de gas specialist gaan, dan is het probleem snel gevonden.

De verdamper komt wel voor ja, maar dat is snel te testen.

Cor

AS1 (105), 17 jaar geleden

Heb je nog een stelschroef op de verdamper? Zet deze eens wat rijker (linksom draaien) tijdens het stationair laten lopen. Let op dat de grote schroef met de veer niet te ver eruit wordt gedraaid. Draai anders het kleine schroefje eerst wat losser.
Verdampers kunnen ook gereviseerd worden. Ik heb na 150000 km een keer een revisiesetje gehaald van wel 20 Euro's. Ik had alleen een rubberen klepje nodig dat hard was geworden. Volgens de gasinbouwer heeft mijn verdamper haast het eeuwige leven. Dus elke 100000 vervangen? Zou kunnen voor jouw type, maar het kan ook anders. Misschien dat anderen hun ervaring kunnen aangeven.

gerdeboer (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Mijn laguna 1 met 215.000 op de teller stotterde ook bij stationair draaien, zelfs sloeg hij soms af.
Afspraak gemaakt bij de gasspecialist (van Ommeren Haarlem)
Die laadde er gratis nieuwe software in???
en de problemen zijn over.
De kosten € 0,0
Wellicht kan dit een oplossing voor jouw probleem zijn.
succes groet ger

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.