Renault Laguna: kachel laguna 2

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 Turbo

Hallo,

De kachel van mijn laguna 2 uit 2003 geeft sinds kort ineens problemen. Zowel op de stand automatisch als handmatig wordt er alleen maar koude lucht geblazen. Op elke temperatuurinstelling. Behalve wanneer ik de kachel op 26 graden zet. Dan wordt de geblazen lucht (erg) warm.

Het probleem speelt zowel links als rechts.

Uitlezen bij de dealer (clip?) geeft aan dat de linkerklep en de rechterklep beiden niet werken bij elke stand, behalve bij 26 graden, dan gaan ze beiden namelijk naar 100%. Nu willen ze wel het dashboard gaan uitbouwen om het probleem te zoeken. Echter kost dit handenvol geld en dan hebben ze het probleem nog niet opgelost. Dit kan ik altijd nog laten doen.

Het lijkt me redelijk onwaarschijnlijk dat beide stelmotoren links en rechts zomaar ineens en gelijktijdig uitvallen.

ik heb dit probleem http://problemcar.nl/viewtopic.php?id=12... gelezen, maar daar staat (nog) geen definitieve oplossing in. Verder geen vergelijkbare problemen als de mijne gevonden.

Is het waarschijnlijk dat het probleem door de in bovenstaand topic genoemde sensor wordt veroorzaakt? Of is het wellicht de stuureenheid (gevonden op ander forum)?

Voor de volledigheid het betreft een automatische airco eenheid.

Alvast bedankt voor de moeite,
Groet,

Richard.

Richard9722

Geplaatst door Richard9722 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Er zijn meer onverklaarbare storingen in de temp instellingen van de lag II. Wat je kan doen om uit te sluiten dat het niet daaraan ligt is een andere climat control computer erin proberen. (dit is gewoon dat ding in je dash waar aan je aan de knoppen draait)

En ja de kleppen kunnen stuk zijn, enkele kan je zo bij zonder dat je het dashboard moet verwijderen, maar sommige kan je niks mee zonder te slopen.

Heino4267 (240), 15 jaar geleden

De 26 graden/instelling op de automatische airco eenheid is geen temperatuur-instelling, maar een instelling `maximale verwarming`.
De automatische airco eenheid zou inderdaad defect kunnen zijn, maar even goed is het mogelijk dat één van de sensoren waarop hij zijn instellingen baseert geen goede waarden afgeeft.
Maar dat zou de dealer op de clip moeten kunnen zien bij de parameters (en m.i. eigenlijk al moeten hebben gecontroleerd).

Richard9722 (0), 14 jaar geleden

Kortgeleden heeft de dealer de airco/kachel computer vervangen door een nieuwe. Deze heeft het tot gisteren goed gedaan. Sinds gisteren opnieuw hetzelfde probleem.

Ik denk dus dat de kleppen uitgesloten kunnen worden, omdat na deze na het vervangen van de computer goed hebben gewerkt. Het lijkt er dus op dat de computer wel degelijk stuk was. Wat mij nu dus frustreert is dat ook de nieuwe het alweer laat afweten.

Iemand enig idee? Het is verder een geweldige auto, maar op deze manier wordt ik er toch een beetje verdrietig van.

alvast dank voor het meedenken.

De problemen zijn weer precies als voorheen. Gisterochtend werkte de kachel/airco prima. Gisteravond alleen nog verwarming op de stand 26 graden. Alle andere instellingen leveren een ijskoud interieur op, terwijl de airco vrolijk doorgaat met (maximaal?) koelen.

Heino4267 (240), 14 jaar geleden

Dan moeten ze toch eens gaan meten: als een klep defect is, kan dat niet veroorzaken dat de airco altijd blijft lopen en de auto afkoelt, ongeacht de temepratuurinstelling.
Het zou kunnen dat ook de nieuwe climatronic alweer defect is, maar dan moet dat ergens door worden veroorzaakt. Ze moeten nu dus gaan meten waaraan het ligt en niet zomaar weer vervangen (tenzij het op hun kosten is).

By the way: mij staat bij dat je op elke reparatie 3 maanden garantie hebt. zo gezien heb je weer recht op een nieuwe climatronic-eenheid....... of in elk geval dat ze het weer verhelpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.