Renault Twingo: Kachel weerstand

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Hoi Renault profs, de kachel met airco handmatig kachelcysteem werkt alleen op stand vier dus ging ik even een andere weerstand monteren dus kijk ik bij de kachel motor maar zie de weerstand niet zitten als ik de kabels een beetje volg zit deze boven op het kachel huis maar daar moet volgens mij het dachboart voor los is dit zo? hoe pak ik dit aan? is het veel werk?
Dit zijn mijn vragen wie weet het andwoord.Gr Leo

leo saab

Geplaatst door leo saab (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Klopt. Dashbord moet even los. Zitten een aantal torxschroeven boven langs en onderlangs. Met een beetje gepaste kracht kun je het dan precies genoeg terug trekken om er achter te komen. Al met al in een klein half uurtje te doen.
Stuur enz. allemaal laten zitten.

Gr.

leo saab (0) PRO, 16 jaar geleden

Petje je schrijft enz betekend dit dat er helemaal niets gedemonteerd hoeft te worden?niets bij de kachelknoppen en de bovenplaat met de km teller laten zitten? gr Leo

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Klopt. Ik heb alles laten zitten, t/m de radio en de kachelbediening.
Alleen weet ik zo niet meer uit het hoofd of er nog kappen om de stuurkolom zitten achter het stuur en of ik die nu wel of niet weg gehaald heb toen. Had later wel wat lichte schaafplekken op het behang maar het was verder zo gepiept.
Succes.

Gr.

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat is één manier; niets loshalen en naar voren trekken maar dan heb je ook een wat grotere kans om wat stuk te trekken, denk alleen al aan de kachelkabels.......
Bovenplaat is er met enkele schroefjes binnen twee minuten af en zo ik het in gedachten heb; moet die ook wel los....dat soort dingen onthoud ik niet altijd even goed. Maar de kolomkapjes van het stuur zou ik toch ook even losmaken net als de kachelbedienunit; kost allemaal weinig tijd, maar als je wat afbreekt kost het geld......

leo saab (0) PRO, 16 jaar geleden

Profs bedankt voor de info nu gaat het zeker lukken Gr Leo

garageburgwal (0) PRO, 16 jaar geleden

Bovenplaat zit niet los bij de twingo(wel bij megane/scenic) .. dit is één geheel. Hele dashboard moet iets naar voren.

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

[schaam] inderdaad [/schaam]

*al die modellen ook*

leo saab (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi Rene er zat een losse boven plaat op het is prima gelukt Gr Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.