Renault Twingo: Twingo Easy: 3 of 9 piepjes, wat is het?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1149

Hallo,

Ik heb vorige week bij een handelaar een Twingo Easy gekocht, ziet er netjes uit, was niet duur en heeft 75.000 gelopen. Aangezien een Twingo over het algemeen goed aangeschreven staat in deze klasse heb ik me er niet bijzonder in verdiept verder. (achteraf misschien wel moeten doen)

Nu wilde ik vanmiddag wegrijden en deed de half-automaat het niet, kon hem wel in de versnelling zetten maar de koppeling kwam niet op. Contact uit, weer gestart en nu klonken er 3 piepjes. Nogmaals uit en opnieuw gestart en nu deed hij het weer.

Volgens de handleiding moet je bij 3 piepje 'op korte termijn' naar de Reneault dealer en bij 9 piepjes 'direkt' naar de dealer. Nu heb ik een beetje rondgelezen hier en gezien dat er wel meer problemen zijn met de Easy en dat ombouwen ook een optie is. Wat ik alleen nog niet precies helder heb is wat die piepjes nu precies aangeven. Weet iemand dat?

Omdat het om een gevalletje garantie gaat zal ik de handelaar de optie van ombouw maar gelijk aanreiken, ik heb niet de illusie dat het anders definitief wordt opgelost. Of zou het simpel zijn?

stoppen

Geplaatst door stoppen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Tja, het KAN (is het helaas meestal niet) iets heel simpels zijn als bijvoorbeeld een verkeerd signaal van de handrem, deuren oid. Laat me wel zeggen; zorg dat de handelaar ermee naar de dealer gaat! Enorm veel narigheid gezien reeds van handelaren die het "zelf wel ff oplossen".........dat gaat in 0% van de gevallen goed omdat ze geen benul hebben waar ze mee bezig zijn.
Persoonlijk zou ik hem toch in deze staat willen houden; een handelaar die je auto ombouwd wordt hij OOK niet beter van.
De piepjes geven louter aan dat je naar de garage moet en hoe urgent het is; is geen "code" maar zie het als een oranje of rood lampje.

Highway (140) PRO, 12 jaar geleden

stoppen Particulier
Echte naam: Jetze Mellema
Woonplaats: Putten
Geregistreerd: 16 december 2007



Graag de volgende oplossing toevoegen:
Ik ben met de auto terug gegaan naar de handelaar en tot mijn verbazing heb ik hem zonder piepjes teruggekregen. We hebben deze auto onlangs verkocht maar toch jaren zonder problemen met de halfautomaat kunnen rijden.
bedankt.


[b] beter laat dan nooit [/b]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.