Renault 5: kachelmotor renault 5 1992

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Ik heb hier een renault r5 van 1992 staan, de ventilator werkt niet meer.
De zekering is ok, spanning van en naar de knop (3 standen) is ook ok en de motor zit niet vast. Krijg je de motor er langst boven (motorruimte) uit? is een van de 2 een gekend probleem? (Ik vermoed dat de weerstand bij de motor zit?) Dan kan ik de motor eens testen en eventueel de motor of weerstand bestellen..

Alvast bedankt,

Erik

Geplaatst door

sweedspeed (0)
badge

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ventilatormotor kun je er van bovenaf uithalen.
Het is een kliksysteem.
Als de vent. er uit is kun je (als ik het me goed herrinner) ook makkelijk bij de weerstand. Daarna is het een kwestie van meten, maar dat moet wel lukken denk ik.

8je 0
badge

13 jaar

bedankt voor de reactie

de motor is er uit en getest en die is ok, spanning aan de knop is ok en vertrekkend naar de weerstand ook, dus vermoedelijk is het de weerstand. Maar weerstand kan ik denk ik niet bij, de weerstand zit nog achter een rooster (waar de motor in zat- rond gat) dat ik er nit uit krijg dus ik vrees dat ik de verwarmingseenheid uit elkaar moet halen...? of het rooster een stukje stuk doen...

sweedspeed 0
badge

13 jaar

Volgens mij is dat rooster en de weerstand 1 geheel. Maar het is al een hele poos geleden dat ik er een gedemonteerd heb, dus helemaal zeker ben ik niet. Misschien kan een ander forumlid hier meer over vertellen?

8je 0
badge

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 5 of stel zelf een nieuwe vraag.