Renault Espace: Kachelradiator

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Hallo, ik heb onlangs een verstopte kachelradiator gehad met mijn espace. Heb kachelradiator afgekoppelt en een bijpass gemaakt zodat ik kan blijven rijden. Hij loopt nog niet zo lekker, maar alles wordt nog gecheckt. Heb inmiddels een nieuwe kachelradiator gevonden en moet hem nu gaan vervangen, maar hoe pak ik dit aan? Moet echt het hele dahsboard eraf en waar moet ik dan beginnen? Ik hoor graag van iemand die het weet. Groeten, Dick. Zoetermeer.

tram117

Geplaatst door tram117 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ruud Bosgraaf (0), 13 jaar geleden

hoi, ik heb een espace 2.2 diesel en heb daarvan ook de kachel aan bestuurderskant vervangen, een enorm k klusje je dashboard hoeft er niet uit !!! de vervangende radiator heeft pijpjes met een afdichtingsring en zitten niet meer vast aan de radiator.

wel moet je om de radiator in het kachelhuis te krijgen de pedalen set loshalen, eerst de pijpjes plaatsen dan de radiator vanaf de zijkant inschuiven.


vervolgens de snelkoppelingen onder de motorkap tegen het schudbod aankoppelen, je kan er lastig bij, er is een tool voor maar met lange armen en flexibele fingers lukt het wel, loshalen is het lastigste !


Succes Ruud.

tram117 (0), 13 jaar geleden

Hoi Ruud, bedankt voor je reactie.
Heb jij een ander model Espace dan ik, want bij mij zit die kachelradiator aan de passagierskant, en daar is echt niet bij te komen zonder demontage van het dashboard, denk ik.
Ik ben naar de sloop geweest en heb daar een in perfecte staat zijnde kachelradiator gevonden, maar het dashbooard was al gedeeltelijk weg.
Dat van die pijpjes klopt wel, maar die gaan vanaf het motorruim aan de passagierskant naar binnen.
En de radiator kan alleen via die passagiers kant eruit, want er zit een opzetkant op die rondom het inzetgat sluit.
Toch wil ik jou hartstikke bedanken voor je reactie.
Groeten, Dick.
Zoetermeer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.