Renault Grand Scenic: kachelweerstand

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0T

Hallo,
Ik denk dat de "kachelweerstand" het begeven heeft(ACC). Ventilator doet niets meer. De bediening en verlichting van het paneel doet het gewoon. Echter wat je ook doet, inschakelen AC of anderszins bedienen heeft geen resultaat. Ik heb geprobeerd dit op te zoeken op dit forum. Het enige wat ik aan info heb kunnen vinden is dat het waarschijnlijk geen gewone weestand is maar een......."gegoten aluminium blokje met koelribben". Nu wil ik deze controleren. Kan iemand mij vertellen waar dit gemonteerd zit.
Bvd Hans

Hans0208

Geplaatst door Hans0208 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

dashboard kastje demonteren en dan kun je deze zien zitten, zit in een luchtkanaal gemont.
je moet ook goed even de stekkers bekijken deze verbranden vaak

Hans0208 (0), 14 jaar geleden

Dank voor de info. Tja...elektronica. Ik startte de auto vanochtend en het systeem werkt weer naar behoren. Voor hoelang? Ik ga het toch nakijken en zien wat ik mogelijk tegenkom.

renault-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

succes!

Hans0208 (0), 14 jaar geleden

Tja...toch de "geest"gegeven. Ondanks dat de kans bestaat dat het de ventilator zelf is wil ik toch eerst de weestand vervangen. Ik heb het spul open liggen. Ik neem aan dat het de bovenste van de twee "stekkers" betreft? De stekker halverwege lijkt mij van een kleppenstelmotor van de kachel. Artnr.weerstand 7701207718. is dit juist?

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

ja klopt als het een geregelde airco is tenminste

corshobbys (0), 14 jaar geleden

Ha Ha jij bent een mooie tegen mij zeg je gebruik de zoekfuntie maar om de kachelweerstand te vinden is genoeg over geschreven en oja ook de oplossing!!! en nu stel je bijna dezelfde vraag .
Lijkt mij wel slimmer om eerst de aanjager motor te controleren want zo'n module is best prijzig!! of je moet de module zelf repareren zie zoekfuntie

Hans0208 (0), 14 jaar geleden

corshobbys,
Ik was eerder(zie datum) dus kon het je vertellen. Maar...hahaha, je hebt deels gelijk(lees=vragen om bevestiging). Maarja, ik ben niet in het bezit van Dyalogics, vandaar. Prijs valt mee hoor. Nee, geen dealerprijzen. Die zijn al rijk genoeg. En ja, natuurlijk controleer ik eerst de kachelmotor(straaljager?) zo slim ben ik nog wel, hahahaha.
groetjes,

cors45 (0), 14 jaar geleden

Vreemd zeg ?voorgaande berichten zijn aangepast !!!!!!!Je wilde eerst de module vervangen zonder dat je de kachel ventilatormotor gecontroleerd had? vandaar die opmerking van mij !!mij zie je hier niet meer!!

Hans0208 (0), 13 jaar geleden

L.s.
Ik heb "even" gewacht met het plaatsen van de oplossing. Ik wilde weten of de weestand heel bleef. Verder zag alles er goed uit. ACC werkt naar behoren. Hopelijk blijft dit zo.
mvg Hans0208

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.