Renault Kangoo: Kangoo 2001 -> problemen deurvergrendeling en startonderbreker

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Na een flink aantal topics op diverse website door te hebben gelezen heb ik helaas nog geen oplossing voor mijn probleem.

3 jaar geleden kochten wij onze Renault Kangoo bwjr 2001. Starten en automatische deurvergrendeling werkten perfect.

Nu ongeveer anderhalf jaar wilde de auto niet altijd starten. Als oplossing gevonden om tijdens het omdraaien van de sleutel bij het starten het knopje in te drukken. Dit werkte goed.
Iets van een half jaar erna begon ook dit trucje te haperen. Tegelijk reageert de auto ook niet altijd meer op de sleutel om de portieren te openen. Soms meteen, soms na 10drukken. Soms wel van veraf en soms zelfs niet van dichtbij.

Hiermee naar de garage gegaan (Renault Dealer). Zou de sleutel zijn, zou nieuwe sleutel moeten komen en ingelezen moeten worden. Maar omdat ik al had gelezen dat het niet altijd persé de sleutel hoeft te zijn heb ik dit even laten liggen.

Thuis de reserve sleutel gezocht. Batterij erin en hij werkte goed. Tot een paar maanden geleden. Ineens met de reserve sleutel dezelfde problemen: eerst alleen nog starten met knopje ingedrukt. Nu zelfs dan niet altijd starten (lampje startonderbreker blijft knipperen). En hij reageert ook nog maar heel slecht op de portiervergrendeling.

Alle tips die ik kan vinden geprobeerd maar niets helpt.

Nu is het zelfs zover dat als ik op het knopje van de sleutel druk het ledjes van de sleutel oplicht, maar de auto reageert niet altijd. Maar heel sporadisch dat hij reageert.

Met starten hetzelfde. Zonder knopje ingedrukt starten werkt al niet, met knopje ingedrukt soms wel, maar vaker niet. Ik hoor links dan ook het relais niet schakelen (klikken) als hij niet start.

Met beide sleutels heb ik nu dezelfde problemen.

Wie kan mij verder helpen? Wij hebben net 45min op de parkeerplaats gestaan in een poging de auto gestart te krijgen....HELP!!! :(


Ps. batterijtjes zijn ook vervangen, maar dit mocht niet baten

Danoontje

Geplaatst door Danoontje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 9 jaar geleden

Zou je toch haast denken dat het wel aan de sleutels ligt.
Als je nog eens uit laat lezen ?

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

In jouw geval helpt naar één ding: op naar de dealer (Kerres Heerlen), de auto aan de clip (= Renault uitleeslaptop) hangen en live uitlezen wat er precies gebeurt als je de auto op contact zet, als je "de knop indrukt" enz. Wellicht heb je een los contact ergens in je auto en alleen zo kom je daarachter. Ik denk namelijk dat het niet aan je sleutels ligt, maar dat je een defect in je communicatie met de sleutelts hebt, bv. een defecte kaartlezer, een sluiting makende Canbus of zo iets. In het beste geval zien ze meteen de oorzaak en ben je snel geholpen aan een vervangend onderdeel.

Danoontje (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden!

Ik ben toentertijd bij Kerres geweest. Hier kwam ik niet verder dan 'u heeft een nieuwe sleutel nodig'. Een andere optie was niet bespreekbaar. Eerst een nieuwe sleutel à €170. Zou dit niet werken, dan wilden ze pas verder kijken. Máár zou dit niet werken, dan waren alle kosten alsnog voor mij rekening. Dáár had ik geen behoefte aan. De auto is door Kerres uitgelezen zijn, zover ik weet zonder resultaat...

Hier waren ze er ook heilig van overtuigd dat het de sleutel was. Andere opties waren niet mogelijk :-/

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.