Renault Kangoo: Kangoo wateroverlast

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

Ik kocht deze zomer een tweedehandse Kangoo. Er komt massaal regenwater te staan aan de voeten van chauffeur en bijzitter, zowel bij het rijden als het stilstaan bij regenweer. Ondertussen ben ik voor hetzelfde probleem 5 keer naar de garage geweest. De voorruit is reeds vervangen maar het probleem bleef. Het is uitermate vervelend: natte voeten en broekspijpen, ramen dampen compleet aan, alles stinkt muf...

Ik ben een leek dus als iemand een diagnose kan stellen en daar een oplossing voor kent, graag in voor mij begrijpbare taal.
Alvast heel erg bedankt.
Xharlotte

xharlotte

Geplaatst door xharlotte (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

ik zou zeggen ga met een tuinslang aan de gang en laat iemand in de auto kijken waar het naar binnen komt.
als het zoveel is als je zegt moet het te vinden zijn

Heino4267 (240), 13 jaar geleden

Veel voorkomende oorzaken:
- raam/deur rubbers (controleren op scheuren en lekken, evt middels talkpoeder er op doen en kijken waar dat verdwijnt bij regen)
- afvoeren helemaal links en rechts in de spatborden (voor de voorruit) verstopt (voorzichtig doorsteken) <= dit is de meest waarschijnlijke oorzaak ...
- van onderaf doordat rubber stoppen in de vloer (onder de vloerbedekking) ontbreken of lekken
- vanuit de deuren, als de folie achter de deurbekleding is beschadigd (bv. bij ruitvervanging of speakers inbouwen in de deuren)

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

heb al een keer tegengekomen dat er water via de cablage naar binnenkwam. Dia cablage kwam kant chaufeur onder de parafan naar binnen. Heb er dan ook verschillende keren naar gezocht voor het opgelost was.
(cablage - verzameling electrische kabels)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.