Renault Kangoo: Centrale vergrendeling en Binnenverlichting.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Onlangs heb ik al 2 x met een kangoo uit 2003 gestoeid met het volgende probleem...

Binnenverlichting niet automatisch dimmen na sluiten met centrale vergrendeling en symbool "deuren open" in dishplay blijft branden.

De deuren zijn met de centrale vergrendeling op de afstandsbediening te openen en sluiten, hierbij gaat tijdens het sluiten mijn binnenverlichting niet automatisch uit maar blijft branden. dit geld ook voor het symbool in het instrumentenpaneel "deuren open".
Ik heb onlangs de deurschakelaars van de voordeuren L en R + achterdeur doorgemeten hoe deze schakelen, deze verbreken het contact tijdens deur in gesloten toestand.
Alle 3 de schakelaars werken zoals moet, verbreken het contact (als ik de schakelaar in de hand door meet).
Ook heb ik mijn schakelaars allemaal tegelijk gedemonteerd, hierbij blijft mijn symbool op het dishplay van "deuren open" toch branden onlangs het verbreek schakelaars zijn en dus naar mijn weten ik de computter zou moette kunnen foppen door mijn schakelaars allemaal te demonteren..
Ik ben naar een Dealer garage geweest en die wezen mij toch op de deurschakelaar dat daar waarschijnlijk iets niet goed mee zou zijn.
Ik heb de vraag gesteld of er iets met de Renault diagnose computter instelbaar is dat de binnenverlichting aan of uit te zetten is tijdens deur openen of sluiten, dit is niet het geval hier is niks met de computter instelbaar schijnbaar.

Wie kan mij helpen??

Mvg Frank

Frank8419

Geplaatst door Frank8419 (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je de mogelijkheid hebt, moet je eens de uch (rekeneenheid interieur) switchen met een ander. Starten zal wel niet lukken maar je kan zo ontdekken of het lampje al dan niet uit gaat. Gaat het uit dan ligt de oorzaak waarschijnlijk bij de uch.
Ik meen me zo'n geval te herinneren misschien zijn er nog die dit herkennen?

Heino4267 (245), 13 jaar geleden

Gemakkelijke manier om de schakelaars in de deursloten uit te sluiten:
Als je alle lampjes tijdelijk uit de verlichting in alle deuren haalt, weet je zeker dat de schakelaars in de deur sloten goed werken.
Als je dat hebt gedaan en je houdt de klacht zoals beschreven, zou je inderdaad gaan denken aan de uch.

(Of is dit een type met een kaart ipv een sleutel? Dan kan een lipje in de kaartlezer zijn afgebroken, waardoor de kaart verkeerd wordt gedetecteerd.)

Frank8419 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is geen model met een kaart ipv sleutel, is gewoon een 1 knops handbediende sleutel met rode indicatie lampje tbv batterij controle...
Ik snap de omschrijving van de lampjes uit de deuren halen van de verlichting niet goed wat er mee bedoeld word, bedoel je de lampjes van de binnenverlichting mee??

Frank8419 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote='t garagistje]Als je de mogelijkheid hebt, moet je eens de uch (rekeneenheid interieur) switchen met een ander. Starten zal wel niet lukken maar je kan zo ontdekken of het lampje al dan niet uit gaat. Gaat het uit dan ligt de oorzaak waarschijnlijk bij de uch.
Ik meen me zo'n geval te herinneren misschien zijn er nog die dit herkennen?[/quote]
Ik heb waarschijnlijk wel de mogenlijkheid om deze te verwisselen met een andere kangoo van hetzelfde jaar en dezelfde motor, alleen heeft die wel een schuifdeur aan de zijkant en dat heeft de probleem auto niet. zal denk ik niet veel uit maken?

Heino4267 (245), 13 jaar geleden

Toelichting:
Ik ken jouw auto niet precies. Maar in diverse Renault modellen zit in de binnenzijde deur een waarschuwingslamp die het achterop komende verkeer waarschuwt dat de deur open staat. De schakelaar in het deurslot geeft het signaal "open deur" door naar de computer, én hij laat de hiervoor vermelde lamp branden. Als de slotschakelaar slecht wordt, heeft hij teveel weerstand gekregen om het signaal "open deur" correct te kunnen afgeven. Als je van de hiervoor vermelde waarschuwingslamp het lampje tijdelijk verwijdert, werkt de schakelaar weer als vanouds. Hij geeft het signaal "open deur" dus weer correct af, waardoor je e.e.a. kunt testen/uitsluiten. Voor diegenen waar dit inderdaad het euvel (een slechte slotschakelaar), zijn er drie opties:
1. deurslot vernieuwen, waardoor de slotschakelaar ook mee is vernieuwd
2. het gloeilampje in de deur vervangen door een LED-exemplaar van gelijke afmetingen. Die gebruiken minder stroom dan gloeilampen, waardoor de schakelaar minder wordt belast en hij het signaal "deur open" nog goed kan afgeven
3. de slotschakelaar overbruggen met een schakelaar (van het type "verbreek"), die vooraan in het deurpaneel wordt gemonteerd en die wordt ingedrukt door het dashboard als het portier sluit.

Ik weet dus niet of jouw auto ook van die "waarschuwingslampen"in het portier heeft, die het achteropkomende verkeer waarschuwen als de deur open staat. Als je die niet hebt, is mijn post niet van toepassing....

Frank8419 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is een type zonder de waarschuwingslamp...
Maar is het mischien mogenlijk dat als er een slot langzamer reageerd, door weerstand of slijtage van het slot, dat dan de tijdsduur te lang word van sluiten en mischien het signaal naar de uch toe te laat aan komt?
want ik hoor de electromotor van de achterdeur wel redenlijk goed zoemen als ik de deur sluit met de afstandsbediening en heeft ook wel een fractie van een seconde nodig om te sluiten...
Ik weet niet of de electormotoren van deursloten invloed hebbe op de losse deurschakelaars die in de B stylen en in de linker achter style van de achterkant zitten

Frankw (0), 12 jaar geleden

Beste Frank,

Ik heb exact hetzelfde probleem. Vervangen van de deurschakelaars heeft niet geholpen. Hoor graag van je of je het probleem hebt kunnen verhelpen en hoe uiteraard. Wellicht dat dit voor mij ook de oplossing is.

Alvast bedankt.

Gr,
Frank

martin72 (0), 12 jaar geleden

Ik heb ook hetzelfde probleem als Frank en ik heb ook alle deurschakelaars getest. Ik ben benieuwd of je al een oplossing hiervoor gevonden hebt.

Weet iemand waar ik de bedradingschema's van de Renault Kangoo kan vinden? Dan kan misschien verder komen met dit probleem

Hans4040 (340) PRO, 12 jaar geleden

Heren,
citeren is niet nodig;
gewoon direct antwoorden volstaat.

mvg,
Moderator

asx (0) PRO, 12 jaar geleden

bij het binnenlicht zelf eens kijken moet een constante + zijn een massa en een geschakelde massa draad ( via portierschakelaars) is dit niet het geval dan ligt de draad van de schakelaars waarschijnlijk aan massa, doorgesleten ;inbouw ass bijv brandblusser, radio
schakelaar in binnenlicht toch goed?

martin72 (0), 12 jaar geleden

De schakelaar van het binnenlicht is in orde, alleen zetten we deze altijd uit omdat anders het licht blijft branden tijdens het rijden.
Weet iemand hoe je als particulier aan schema's kunt komen, zodat ik de werking kan begrijpen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.