Renault Laguna: Keuze: Mondeo diesel of Laguna GT op LPG

Bouwjaar: 2002

Ik zit in dubio.

Voor het ontwerp ga ik voor de Laguna. Maar daar lees ik veel ellende over: electronica en bij de diesels turbo-en bakproblemen.
De Mondeo is veel 'suffer' ontworpen, maar schijnt in de dieseluitvoering probleemlozer te zijn.

Is de Laguna echt zo slecht en de Mondeo stukken beter?

pjmbour

Geplaatst door pjmbour (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

volgens mij ligt er in de mondeo nog een oude tractor motor en die gaan niet of weinig kappot maar zijn ook niet vooruit te branden (een laguna 1.6 op gas trouwens ook niet )en de problemen zijn vooral met de laguna's bj 2001 begin 2002 .
wat de ford betreft zou ik je vraag bij ford stellen daar weten ze vast hoe het met de motor gesteld is enz. suc6 bij je beslissing

golpiali (0), 18 jaar geleden

Niet aan LAguna beginnen, is helaas een en al ellende !!!!

web_surfer (0), 18 jaar geleden

wel aan laguna beginnen
elke auto heeft wel problemen
je moet alleen 2e hands geluk hebben
dat kan mislukken met een laguna maar net zo goed met een fod mondeo

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Laguna diesel niet aanbeginnen. De benzine versies met gas kennen ook wel problemen maar niet zo erg als die diesels. Wellicht kun je een laguna vinden met Vialle installatie ? Dan zou ik het wel weten. Voor de Mondeo zou ik effe in ut Ford forum zoeken.

web_surfer (0), 18 jaar geleden

diesel niet ?
geef eens een gefundeerde reden om deze links te laten liggen?

ongefundeerde meningen zijn zo nietszeggend dat is alleen maar stemmingmakerij..

ik zie je reden wel hier komen te staan ..... toch?

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

2001 en 2002 laguna's hebben voor een diesel gemiddeld meer problemen dan bij andere merken. Eigen ervaring en hier op problemcar zie ik ook vaker dezelfde problemen. Bij 80.000 km per jaar komen de problemen wel boven water.
Natuurlijk zijn er ook laguna's op diesel die gewoon goed gaan.
Maar je vroeg voor een LPG laguna of een Mondeo diesel dus mijn bovenstaande post is niet voor jouw van toepassing.

ejnn (0), 18 jaar geleden

Ik heb diverse auto's gereden, Volkswagen en Renault. Met de Passat elke maand een leuke rekening van de garage (circa 400 eurotjes de maand). Ik heb zelf een Megane en nu een Laguna 2. Een Megane uit 99 dTi weinig problemen tot geen problemen gehad. De Laguna (nu 1 jaar in mijn bezit) heb ik uit 2001 1.8 16V zonder enig probleem. Hij heeft nu twee grote beurten gehad en 4 probleem gevonden, beide rubbers van de achterwielophanging waren kapot, een sleutel defect, een gebroken alminium constructie van het draagframe van de voorruitenwissers en een losse schroef. Totale onkosten op dit moment circa 675 euro. Mag echt niet klagen. Een kennis heeft een Mondeo en heeft meer problemen dan echt rijplezier. Soms als je in de auto meerijdt lijkt er of een koe wordt gemolken. Ga je voor echt rijplezier met een stoel, welke je vindt in de bioscoop ga dan voor de Laguna. Anders moet je een gok wagen, je weet nu niet wat je over een 1 jaar hebt uitgegeven. Misschien is het verstandig om naar een (onafhankelijke) Renault garage te gaan en daar de Laguna na te laten kijken. Hun kunnen dan zaken goed beoordelen wat er op korte termijn mogelijk vervangen moet gaan worden. Dit kun je ook doen voor jouw Ford. Kost nu iets meer bij de aanschaf maar misschien maak je wel de betere aankoop.

jaapm (0), 18 jaar geleden

Ik heb een languna 19 dci Grantour 2002 heb er nu 70000km mee gereden en hij loopt als een trein nog nooit problemen mee gehad.Ik had hier voor een ford focus van 2000 18d heel veel problemen mee gehad.Ik denk niet dat een laguna een slechte auto is.Je moet er mee kunnen omgaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.