Renault Laguna: PK6 twee naar drie.

Bouwjaar: 2002

Hoi,
Wellicht een oud probleem,maar toch maar weer even aansnijden.
Heb een Laguna gr. tour 1.9 dci 120 pk.
Het schakelen van 2 naar 3 verloopt niet zoals het zou moeten vooral wanneer de auto koud is.Het kraakt,net of hij niet goed vrij loopt.Bij terugschakelen geen problemen.
Is al het een en ander aangedaan :Olie trp 75w80-syngromess-tandwielen van 2,3 en 4 vervangen-schakelkabel afgesteld-koppeling vervangen en ontlucht.Weet echt niet meer wat te doen,welicht heeht iemand nog een suggestie

Arno653

Geplaatst door Arno653 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

HET HOORT EEN BEETJE BIJ DE BAK HEB JE AL EENS IN EEN ANDERE AUTO GEREDEN OM TE VERGLIJKEN .
MAAK EENS EEN PROEFRIT BIJ DE DEALER .
kraakt ie echt of voelt het krakerig

Arno653 (0), 19 jaar geleden

Gereden in een 2.2 dci geen probleem gemerkt.
Is toch echts iets aan de hand want anders waren de tandwielen van de tweede derde en de vierde versnelling niet afgesleten.
Ja,naar de drie toe gaat toch echt niet vlekkeloos is net of deze niet goed synchroniseerd.Heb dit probleem vaker gehoord in de garage maar oplossingen worden er niet gegeven.
Andere bak is het advies,maar ook dan konden zij mij geen garantie geven dat het goed kwam. Hoop toch echt op een oplossing.

Johannes5653 (0), 19 jaar geleden

Ik zou even kontakt opnemen met een specialist in versnellingsbakken. Van Berkel versnellingsbak revisie in Schijndel, bijvoorbeeld. Prima kerel, een echte vakman die weet waar hij het over heeft.

Arno653 (0), 18 jaar geleden

abc,
even een vraag aan jou.
Je zegt het hoort een beetje bij de bak.
Bedoel je daarmee alleen schakelen van twee naar drie,of geld dat voor alle versnellingen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.