Renault Espace: Key card vergrendelt niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Vandaag de auto gebracht om de remschijven achter te laten vervangen. Nadat ik de auto terug kreeg bemerkte ik dat na het invoeren van de renault keycard deze niet meer vergrendelt. Zodra de kaart in de lezer wordt gedaan, hoor je normaal gesproken een klik, gaat de electronica aan en wordt het stuurslot gedeblokkeerd. Vervolgen een drukje op de startknop en de auto loopt. Nu hoor ik geen klik en wordt de kaart niet vastgeklikt. Electronica gaat wel aan, maar stuurslot deblokkeert niet. Om te starten moet de startknop ingedrukt blijven totdat de auto loopt en dan pas deblokkeert het stuurslot. Verder doet de auto het normaal, maar de key card kan (tijdens het rijden) uit de lezer worden gehaald (waar deze normaal vergrendeld hoort te zitten) zonder dat de auto afslaat.

Is dit een kwestie dat iemand de boel wellicht geforceerd heeft of is het een electronisch probleem. In elk geval hoe kan dit probleem verholpen worden? Wellicht dat de oplossing simpel is anders moet ik weer terug naar de garage.

papianus

Geplaatst door papianus (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Gebruik even de zoekfunctie rechtsboven in je beeldscherm.
Dit onderwerp is reeds vele malen aan de orde geweest en beschreven.

papianus (0), 13 jaar geleden

Hallo moderator. Met de zoekfunctie kom ik niet tot een antwoord. Daar gaat het om key cards die niet werken. De mijne werkt wel, maar het probleem zit ´m in de lezer (misschien dat de titel van mijn topic niet duidelijk is). Normaal gesproken wordt de sleutel in de lezer gelockd. Dit werkt dus niet. Zie mijn bericht.

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

ook het niet werken van de kaartlezer zoals het hoort is reeds vele malen besproken.
gebruik als zoekwoord 'kaartlezer'

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Gewoon de kaartlezer voor proef vervangen en als dat het is, vervangen.
Er hoeft niets te worden ingelezen.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Allereerst is er een lipje afgebroken in de kaartlezer. En als ik zo lees is idd met kracht de kaart eruit getrokken, of het metalen pinnetjes wat en haakje vergrendeld beweegt niet meer.

papianus (0), 13 jaar geleden

Dank voor de informatie. Heb de kaartlezer met behulp van de foto's en beschrijving die ik vond gedemonteerd en wat bleek: lipjes waren niet afgebroken. Er zit (zoals op de foto's te zien is) een wit plastic gevalletje (hefboompje) met een ijzeren veer. Deze was geheel los. Daardoor klikte de keycard niet meer vast en werd het onderste lipje niet op de onderliggende schakelaar gedruk. Veer en "hefboom" weer terug gezet en hij doet alles weer normaal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.