Renault Laguna: Keycard werkt nog maar half? Mogelijke oorzaak

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Ik heb nou al de 2de sleutel waarmee ik de auto niet meer op slot krijg. Er rammelt wat in. Aangezien ik nog een spiksplinternieuwe sleutel als extra reserve heb liggen, maar eens opengemaakt. Scherp aardappelschilmesje doet wonderen ;-)

Blijkt dus dat een knopje is afgebroken...... Maar een beetje solderen dus. Renault vervangt de sleutel graag voor 230 euro oid.

[img]http://img84.imageshack.us/img84/8314/ds...[/img]

[img]http://img136.imageshack.us/img136/7159/...[/img]

Speerpunt

Geplaatst door Speerpunt (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

rupke7 (0), 17 jaar geleden

Hallo, heb juist hetzelfde aan de hand met de mijne... Eén van de twee ijzeren deeltjes welke tegen de batterij komt is afgebroken... moet je de kaart hiervoor openbreken of is deze in elkaar geklikt...? heb de indruk dat alles goed vast zit of uit één geheel bestaat....

Mvg Mark

klootje (0), 17 jaar geleden

heb precies hetzelfde probleem gehad en idd de renault garage helpt je graag bij ons 240€ lichter maar met een loep en een heel fijn soldeerboutje ben je de man en hou je die euro,s mooi in je zak. alleen het weer dichtlijmen is weer een kunst op zich hahaha

ejnn (0), 17 jaar geleden

Opgelost voor 70 eurocent!!!!! Bij CONRAD

[url=http://imageshack.us][img]http://img103.imageshack.us/img103/1270/...[/img][/url]

Speerpunt (0), 17 jaar geleden

beetje onduidelijk, dus wat was er aan de hand?

Overigens: dichtlijmen met bison kunststof 2 componenten lijm ;-)

ejnn (0), 17 jaar geleden

Namelijk, de drukknop was van mij kapot en van de printplaat los gegaan. Twee draadjes op de kontakten gesoldeerd en met een klein drukschakelaar verbonden. Wohla en opgelosd, de kaart functioneert weer.

Speerpunt (0), 17 jaar geleden

Ik snappem, goed gedaan. Dat is een smak geld bespaard....

Abba (0), 17 jaar geleden

[quote=rupke7]Hallo, heb juist hetzelfde aan de hand met de mijne... Eén van de twee ijzeren deeltjes welke tegen de batterij komt is afgebroken... moet je de kaart hiervoor openbreken of is deze in elkaar geklikt...? heb de indruk dat alles goed vast zit of uit één geheel bestaat....

Mvg Mark[/quote]
Hij zit inderdaad heel goed vast, maar je kan hem met een scherp mesje aan de zijkanten loshalen, solderen en weer met een secondelijm vastlijmen.

Speerpunt (0), 17 jaar geleden

Secondelijm werkt niet. Heb ik geprobeerd. Je moet echt 2 componenten lijm hebben.

ejnn (0), 17 jaar geleden

Ligt eraan welke seconde lijm je gebruikt. Heb je de goedkope Praxis, Gamma etc. kwaliteit mag je al blij zijn dat het voor een paar dagen aan elkaar blijft zitten. Je moet industriële seconde lijm kopen en ben je echt van het probleem af. Vroeger hadden ze ook goede seconde lijm van de HEMA, maar weet niet of ze dit nog in het pakket hebben zitten.

Trouwens twee componenten lijm is te sterk, je krijgt teveel tussen de voegen en is nooit meer uit elkaar te halen.

Speerpunt (0), 17 jaar geleden

Je moet het ook een beetje met beleid doen. ;-)

ejnn (0), 17 jaar geleden

Hallo Speerpunt,

Vat het niet verkeerd op, als je kleine zaken moet lijmen zit je aan seconde lijm (moet je wel goede halen). Zit je aan een groot stuk, zit je aan 2 componenten lijm. Je hebt namelijk twee openingen en je moet het nog mengen om een goede werking te krijgen. Je hebt gelijk, mits je het met beleid doet, maar de verkoop verpakkingen zijn daar niet zo voor geschikt

Speerpunt (0), 17 jaar geleden

ik vat het niet verkeerd op hoor. Heb de mijne met Bison kunststof 2c lijm gedaan. Rustig met het spateltje en het zit nu muur en muurvast. Ik had het eerst geprobeerd met Pattex seconde lijm, maar met een beetje buigen knapte dat weer los.

Heb het allemaal netjes gedaan en sleutel werkt weer top, daar gaat het tenslotte om. ;-)

ejnn (0), 17 jaar geleden

Ik heb het gedaan met Bison industriële seconde lijm, is een stuk duurder dan gewone seconde lijm maar het zit wel mur vast

pl 24 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie tips. Ik heb het schakelaartje weer op de goede plaats gemonteerd (die om de auto mee te sluiten, de andere zat nog goed vast) en de kaart met Bison in elkaar geplakt. Helaas bleek na 10 minuten, dat de kaart voortdurend de deur bleef sluiten. Batterij eruit gehaald en toen gebeurde precies hetzelfde. De kaart werkt dus maar 10 minunten goed en gaat dan op "automaat". Heeft iemand dit probleem ook of weet iemand de oorzaak?

ejnn (0), 17 jaar geleden

Dan heb je waarschijnlijk iets niet goed gedaan. Volgens mij is de schakelaar op 6 punten gesoldeerd. 3 voor de kant "a" en de andere drie voor de kant "B". Druk je op de knop, krijgt kant A kontakt met kant B. Hiertussen zit bij jouw dus iets mis, waarschijnlijk te veel soldeertinne. Probeer eerst de sleutel te testen, voordat je deze dicht lijmt, scheelt een hoop elende.

pl 24 (0), 17 jaar geleden

Probleem is dat hij pas na een minuut of 10 problemen geeft. Ik had hem dus wel getest, maar niet 10 minuten lang. Ik ga hem denk ik maar niet opnieuw openmaken. Het is mijn reservesleutel en die kan ik nu toch gebruikten. Wel de batterij eruit op tijd.
Ik blijf het een vreemd probleem vinden. Als het inderdaad niet goed gesoldeerd is, dan zou hij toch direct moeten beginnen met contactmaken. Nu is hij in feite 10 minuten goed bruikbaar. Er zit toch geen tijdsmechanisme of iets dergelijks in?

Jeff5260 (0), 17 jaar geleden

Kaart wordt wel warm wanneer hij in de kaartlezer zit!

Wellicht daardoor????

pl 24 (0), 17 jaar geleden

Ik gebruik nu al meer dan 24 uur de kaart zonder problemen. Heb goede hoop, dat er een uiterst dun sliertje soldeer contact maakte, dat nu door een aantal keren de kaart te gebruiken doorgebroken is. Ik hoop het. In ieder geval heel hartelijk bedankt voor jullie goede aanwijzingen. Het is echt geweldig wat er op Problemcar te lezen staat. Ik heb al de display-verlichting, de kaartlezer en de kaart hierdoor kunnen repareren. Het vreemde is dat dealers het probleem niet door hebben of zeggen niet door te hebben. Bij mijn garage is het antwoord steevast: "Ja, dan moet je de auto maar eens een dagje brengen". Kassa, want we weten allemaal hoeveel een dagje garage kost!

viper-stwk (0), 17 jaar geleden

@ejnn:
Opgelost voor 70 eurocent!!!!! Bij CONRAD

Welk artikelnummer/bestelnummer heb je hiervoor gebruikt dan?

Gr.,
Marcel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.