Renault Laguna: Keyless

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste Mensen,

Al weer enige weken rij ik met veel plezier in mijn Laguna.
Ik kom achter steeds meer leuke dingen.

Ik zit nog wle te stoeien met de keyless entry.
Als ik op het knopje druk (knopje 3)gaan wel de knipperlichten aan zoals beschreven in de handleiding ook de zijverlichting blijft even branden. De deuren gaan ook op slot (en een keer hoorde ik zelf een geluidssignaal). Dus afsluiten gaat prima maar openen ho maar. Ook afsluiten doormiddel van weglopen lukt niet. op het moment dat ik op knopje drie druk sluit hij wel direct af.

Ik heb de "sleutel"al opengemaakt om te zien of de tweede batterij vast zit en deze lijkt vast te zitten.
Ik heb de "sleutel"niet geheel open gekregen en wil het ook niet forceren.

Zijn er verder nog tips of ervaringen?

corinal

Geplaatst door corinal (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Vaak problemen met de kaart. Ook willen de handsfree sensoren in de deuren wel problemen geven.
Je kan het systeem laten uitlezen en een kaart test laten doen.

viper_ren (0) PRO, 16 jaar geleden

als je de auto sluit met die 3de knop, kun je de auto dan ook openen zonder dat je aan de kaart moet komen ???

want elke bediening op je kaart schakelt de handsfree functie uit.


groetjes Viper

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=viper_ren]als je de auto sluit met die 3de knop, kun je de auto dan ook openen zonder dat je aan de kaart moet komen ???

want elke bediening op je kaart schakelt de handsfree functie uit.


groetjes Viper[/quote]
Als je hem met de derde knop sluit dan zou je hem er na handsfree moeten lunnen openen. Zodra je een andere knop bedient schakel je het systeem uit.

viper_ren (0) PRO, 16 jaar geleden

ja, da bedoel ik dus :-S

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Je hebt de kaart wel open gemaakt, maar de batterij kan dan nog wel vast zitten, maar dan hoeft de batterij nog geen contact te maken.
Ik had het zelfde probleem, de auto reageerde gewoon op alle knopjes (ook het sluiten van de ramen op afstand) maar hij ging niet vanzelf op slot of open. Het toeteren doet het alleen bij het vanzelf op slot gaan van de deuren, niet als je op een knop drukt.
Bij mij was de oplossing een nieuwe kaart, misschien was ie ook nog wel te maken zoals omschreven, maar ik wilde het gewoon goed hebben. Ook kan het zijn dat de kaart niet meer opgeladen word in de auto, hiervoor is namelijk de kaarthouder, daar zit een lader in.

viper_ren (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Safrane10698]Ook kan het zijn dat de kaart niet meer opgeladen word in de auto, hiervoor is namelijk de kaarthouder, daar zit een lader in.[/quote]
fout, daar zit geen lader in.

als je batterij van je kaart plat is kun je nog altijd starten omdat je daarvoor geen voeding van je kaart nodig hebt.

dit is een soort transponder die dan ondervraagt word of de kaart juist is of niet.

groetjes Viper

marcel1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat safrane schreef klopt wel. In een handsfree kaart zit een accumulator voor de handsfree bediening. Deze wordt door de kaartlezer opgeladen.Dit werkt alleen als de kaart met de knoppen naar boven in de kaartlezer zit. Deze accumulator moet dus niet verward worden met het batterijtje, want die is alleen voor de bediening van de knoppen van de kaart.Marcel

viper_ren (0) PRO, 16 jaar geleden

dat is ook het allereerste wat ik hiervan hoor.

maar zit dit dan in elke kaart of enkel voor de laguna 2 phase 1

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Er staat ook in het boekje van je auto, dat als je de handsfree ongeveer drie weken niet meer gaat gebruiken je de auto beter gewoon op slot kan doen wegens het leeg raken van de batterij. En dan niet de batterij welke je kan vervangen.

viper_ren (0) PRO, 16 jaar geleden

ik weet wel dat de auto na een bepaalde tijd de voeding naar de optische sensoren uitschakeld om z'n accu te sparen en dat je dan 2 keer aan je klink moet trekken om die terug "wakker" te maken maar voor de rest klinkt dit allemaal nieuw voor mij :-S

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Oke en dat verklaart dan weer waarom gisteren de deuren niet los gingen. Ik had de auto drie dagen niet meer gebruikt, en normaal werkt het altijd.

viper_ren (0) PRO, 16 jaar geleden

zo zie je maar he ;-)

ik ga morge eens navragen ivm die accumulator in de kaart bij m'n collega's


groetjes Viper

viper_ren (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=marcel1]Wat safrane schreef klopt wel. In een handsfree kaart zit een accumulator voor de handsfree bediening. Deze wordt door de kaartlezer opgeladen.Dit werkt alleen als de kaart met de knoppen naar boven in de kaartlezer zit. Deze accumulator moet dus niet verward worden met het batterijtje, want die is alleen voor de bediening van de knoppen van de kaart.Marcel[/quote]
oke, hier ga ik vandaag verder op in ;-)

ik wijk niet af van m'n antwoord, in de kaartlezer zit geen lader !!

anders mag je me gerust een paar foto's of eender welke documentatie doorsturen om me van gedacht te doen verandere hoor ;-)


groetjes Viper

marcel1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik weet niet uit mijn hoofd welke MR het is, maar zoek in Dialogys maar eens bij werking van het systeem. Het staat hier precies omschreven. Bovendien kun je met de clip ook de accumulator testen en opladen. Er zit ook verschil in een kaartlezer voor handsfree en een gewone. De handsfree kaartlezer bevat de lader voor de kaart. Marcel

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

je kunt idd met de clip het commando geven kaart laden staat ook iets van in het curcus boek laguna 2

ejnn (0), 16 jaar geleden

Wat boven staat klopt, in de keyles kaart zit er twee batterijen, eentje die je kunt vervangen, de andere zit vast geslodeerd. Deze is volgens mij wel te bestellen bij Conrad (maar weet het niet zeker).
Je hebt ook diverse kaartlezers, eentje voor keyles entry, de andere niet.
Even een vraag aan Corinal, is het openen van 1 deur, de bestuurdersdeur, of hebben het alle deuren?
Je kunt naar de dealer gaan om zon test uit te laten voeren. Weet je teminste wat er aan de hand is. Komen hun er niet uit, zou ik hoogsten zeer voorzichtig de kaart openen (staat op internet ergens een handleiding) die omschrijft wat je zou moeten vervangen. Werkt dit niet, kun je altijd een nieuwe kaart kopen (kost wel een kleine 200 euro). Tevens een vraag aan Corinal, hoeveel geld is dit jouw waard? Is deze optie een extra, zou ik geen geld investeren, maar vind je het zeer handig, dan kun je het proberen.
Ik vind namelijk 200 euro veel geld voor een sleutel die wel goed functioneerd, maar keyles dan even niet.
Tevens bij het openen kan de sleutel ook kapot gaan. de printplaat is namelijk vastgelijmd aan het plastic van de buitenkant. Dus maak je hem open, heb je een kans dat je chips van de printplaat trekt.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.