Renault Express 1997: kilometerteller werkt niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Hoe kom ik bij de kilometer tellerklok Mogelijk is aandrijfpal van de tellerkabel uit de houder

Jetta diesel

Geplaatst door Jetta diesel , lid sinds 10 jaar geleden

4 Reacties

JdeP, 10 maanden geleden

Misschien heb je wat aan deze foto's?

Zie: http://forum-auto.caradisiac.com/pole-te...

Succes

Jetta diesel, 10 maanden geleden

Bedankt voor de uitgebreide de-en montage van 't dashboard. Maar ik hoef alleen maar bij de aansluiting van de klok te kunnen. Meestal is er 'n truukje om snel bv 'n lampje bij de meterklok te kunnen wisselen. Naar dit truukje ben ik op zoek. Het verwijderen van dashboard is nogal ingrijpend en durf ik niet aan, want het moet ook weer in elkaar. Ik heb nu 'n tip gehad om eerst bij de bak aansluiting los te maken boormachine er open zien of de meter uitslaat. Slaat ie niet uit dan is de binnenveerkabel stuk en moet vervangen worden. Dan moet de klok los en nieuwe kabel bevestigd worden. Volgens iemanduit de radio en electronica inbouwbranche, zou er 'n luikje moeten zijn waardoor je bij de klok kunt. De meeste auto's hebben dat zei hij. Wie o wie heeft die tip.

Jetta diesel, 10 maanden geleden

Zoals je kunt zien heb ik nog steeds geen oplossing in de zin van beperkte werkzaamheden Wel heb ik foto's van JdP 17 dagen terug. Dat is nogal ingrijpend en daar ga ik niet aan beginnen. Ik ben bij 'n autoelektriker geweest die allerlei apparatuur inbouwt en die zei dat het mogelijk moet zijn om 'n gedeelte van het dashboard simpel te openen, want je moet er ook lampjes voor dashboard verlichting kunnen vervangen. Maar ook hij heeft ondanks overal aan getrokken en gelicht te hebben de oplossing van 'Het luikje' niet gevonden. Daar de auto omgebouwd is tot rolstoelauto door Bierman, heb ik Bierman benaderd. Daar loopt nog 'n oudere monteur rond die alles van de Expresse weet. Maar die was op vakantie en komt pas over 2 weken na nu terug. Ze laten dan hem contact opnemen met mij. Inussen heb ik bij Alie voor € 15,- 'n digitale HUD besteld die half augustus geleverd word. Die werkt op GPS signaal heeft naast snelheidsmeter, 2 dagtellers en 'n totaal teller in zowel mijlen (foei) als kilometers. Voorlopig moet ik snelheid en afstand (nogal klein) aflezen van mijn losse TomTom navigatie. Meer smeken heb ik niet.

Jetta diesel, 10 maanden geleden

HUD van alie inmiddels ontvangen en dmv sig aansteker-usb aangesloete en werkt qua snelheidsvermelding perfect. Wel duurt 't 0,5 minuten eer hij signaal oppikt en dan nog 2 minuten voor de snelheid. Ik heb echter de verkeerde besteld. Deze geeft na stilstand de gereden km's en tijd maar houdt die niet vast. Zodra de sleutel ui contact is ben je gegevens kwijt. Bij bestellen 1 cijfertje verkeerd gezet. Ik heb nu die besteld die de cijfers wel vasthoudt. Is € 3,00 duurder. Zodra de andere binnen is, mag ik deze terugzenden met geld terug garantie gedurende 90 dagen. Maar snelheid e.d. is perfect.
Zeer aanbevelings waardig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Express of stel zelf een nieuwe vraag.