Renault Express 1997: verwarmingshendeltje

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Het verwarmingshendeltje (wieltje) veert terug en blijft op halve verwarming staan. Wat te doen?

Jetta diesel

Geplaatst door Jetta diesel , lid sinds 10 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 9 maanden geleden

Kabel waarschijnlijk los geschoten of afgebroken, controleren wat defect is.

Jetta diesel, 9 maanden geleden

Ja maar hoe kom ik bij dat kabeltje. Zit achter dashboard, hoe kom je daar bij. Onder de motorkap kun je ook niet zien waar dat kabeltje loopt.

kaleido 1 PRO, 9 maanden geleden

Dashbordkastje demonteren.

Jetta diesel, 8 maanden geleden

Ik heb niet 't dashboardkastje maar de asbak gedemonteerd. Het dashboardkasje zit op passagiersplaats, de hendeltjes ongeveer op de bestuurdersplaats. Boven op het dasboard ztttenenkele knoppen om electische accessoires aan e sluiten. Haal je die loze knoppen weg dn vind je openingen waar 2 vingers doorheen kunnen, De losgeschoten omhullende, zeg maar buitenkabel, kun je absoluut niet bevestigen daarvoor moeten je vingers 2 x zolang zijn en handbreed. Ik heb met 2 schroevendraaiers in schaarvorm.de buitenkabel enigszins klem kunnen zetten en het verwarmings hendeltje/wieltje helemaal naar links gedraaid net zo lang dat de binnenkabel (die geen kabel is maar ijzeren flexibel staafje) in de buitenkabel nr links bewoog en de verwarming uit was. De verwarming aanzetten gaat wel met het wieltje. Maar zodra zon de overhand krijgen, moet ik bovenstaande handelingen doen. Met 'n heel lange tang zou het kunnen maadie kan dan weer niet open omdat er maar enkele cm's ruimte is tussen plafond en bodem. Je snapt niet dat de Fransen zoiets knulligs maken terwijl ze veel succes hebben met hun TGV en hadden met de concorde.
t

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Express of stel zelf een nieuwe vraag.