Renault Clio: Klem koelslang

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: E7J

Ik wil de koelvloeistof vervangen en daarvoor moet de onderste slang van de radiator los. Deze zit echter vast met de standaard slangenklem, die twee uiteindes heeft die bij elkaar geknepen moeten worden zodat ie van de slang afgeschoven kan worden.

Nou kan ik er zonder brug erg slecht bij, daarnaast lijk je echt een megatang nodig te hebben om 'm uberhaupt om de uiteinden heen te krijgen en zit ie ook nog eens in een hele lastige hoek zodat je er zowel van boven als onder erg slecht bijkan..

Heeft iemand een tip om 'm los te krijgen? Alvast bedankt!!

Robertvh

Geplaatst door Robertvh (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Waterpomptang, of een speciale tang, die voor deze klemmen in de handel is.

Bij bij is het altijd wel gelukt met de waterpomptang, maar je moet inderdaad wel bij de lipjes kunnen. Als dit niet lukt, kun je altijd nog proberen hem een beetje te verdraaien, door eerst wat wd-40 ofzo op de slang te spuiten, en dan aan 1 lip de klem proberen te verdraaien.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.