Renault Laguna: 'klonkend' geluid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Deze keer een bericht van een zeer tevreden Laguna rijder maar met een vervelend geluidje in de auto. Tja hoe omschrijf je zo'n typisch geluid waarvan je niet weet waar het vandaan komt?
Het geluid is vanaf de bestuurdersstoel, rechtsachter rond het wiel te horen en met name waneer het wegdek onregelmatig is.
Het is inderdaad een 'bonkend, klonkend geluid'. Het lijkt op een slecht functionerende schokbrekers maar deze zijn reeds vervangen. Speling in de remblokken is ook gecontroleerd en verder lijkt alles goed vast te zitten.
Wanneer we bij stilstand de auto heen en weer bewegen is er aan de buitenzijde niets te horen.
Wat zou er mogelijk nog aan de ophanging los kunnen zijn dat een dergelijk geluid voortbrengt?

Alvast heel hartelijk dank voor een eventuele reactie

Geplaatst door

gido (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

kijk als de auto die heeft eens de stabilisatorstang en rubbers achter na en tevens de achteras rubbers.

groetjes jan.

jan T 135
badge vip badge

18 jaar

hoi gido,

ik heb dit probleem ook gehad ,het zijn inderdaad de achteras rubbers, ik heb ze laten vervangen en toen was het probleem opgelost het "klonkende"geluid wat je hoort dat is het geluid van staal op staal. de kosten zijn om en nabij de 130 euro.

gr,

jeroen

jercar 0

18 jaar

betreft dit een Laguna I of II ?

AS1 210

18 jaar

Het betreft in ieder geval de LAguna 2. Aan de achteras zit een arm, welke in het chassie steekt. In deze arm zit een rubberen kogel. Deze kogel zal (zoals boven is omschreven) kapot/uitgescheurd zijn. Als de rubberen kogel kapot is, dat zie je niet zo eenvoudig maar hij kan wel kapot zijn. De kosten zijn 50 euro ex BTW per rubber. De rubbers moet eruit geperst. Dan zijn er twee manieren op deze te vervangen. Je kunt de gehele achteras demonteren en netjes de rubbers vervangen. De tweede mogelijkheid (welke ik gehoord heb) is het mogelijk om de arm uit het chassis te "trekken". Dan kun je onder de auto de rubber eruit persen. Als je toch bezig bent zou ik ook de linker kant ook vervangen, de meeste arbeidskosten gaat in het demonteren van de achteras zitten. Als de ene kapot is zal de andere niet erg lang op zich laten wachten.

ejnn 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.