Renault Megane: Knal in vooronder

Bouwjaar: 1998

Hallo,

Ik heb pas een Megane Coupe 2.0 uit 1998 op G3. Als ik rijdt en bijvoorbeeld afgeremd heb voor een hobbel en daarna de motor belast dan komt er een knal van onder de motorkap. Het lijkt heel erg op backfire. Er zit een sport luchtfilter op en daardoor is de luchtfilterbehuizing niet meer aanwezig. Daarnaast zit er een scheurtje in de luchtfilterslang, maar tussen het filter en de luchtsensor. heeft iemand ervaring met dit probleem en is dit makkelijk op te lossen? Het klinkt namelijk een beetje angstig.

Mattijs

Geplaatst door Mattijs (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Urfali_63 (0), 18 jaar geleden

Volgens mij is dit gewoon backfire , en dat kan aan de bougies en bougieskabels liggen.......

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

hoe is het met de klepspeling?

Mattijs (0), 18 jaar geleden

Na ietwat onderzoek lijkt het inderdaad op backfire. De Renault garage heeft mij verteld dat dit inderdaad vaker voorkomt bij dit type motoren. Hij vertelde dat het vervangen van de bobine kan helpen, dus bougies en kabels valt dan indezelfde catagorie. In ieder geval bedankt voor jullie reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.